Οικονομία

Πήραν ΦΕΚ οι ενστάσεις για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

Πήραν ΦΕΚ οι ενστάσεις για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: Φωνή Μαλεβιζίου

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και το φορολογικό τους έτος έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2023 , ενημερώθηκαν ήδη από την ΑΑΔΕ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τις 7 Ιουλίου.

Δικαίωμα ένστασης και με τη βούλα έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν σε πρώτη φάση από την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος καθώς δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ που τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την απαλλαγή και πάλι έως τις 28 Αυγούστου.

Η σχετική πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ είναι ανοιχτή για την υποβολή των ενστάσεων.

Με βάση τη νομοθεσία, του τέλους επιτηδεύματος – το οποίο κυμαίνεται από 400€ έως 1000€ – απαλλάσσονται όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αύξησαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ :

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και το φορολογικό τους έτος έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2023 , ενημερώθηκαν ήδη από την ΑΑΔΕ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τις 7 Ιουλίου.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και το φορολογικό τους έτος στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κι αυτές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά αλλά ενημέρωση τους θα γίνει έως τις 14 Αυγούστου. Όσοι ΔΕΝ ενημερωθούν , θα έχουν το δικαίωμα ένστασης έως τις 28 Αυγούστου.

Υπολογίζεται ότι λίγοι περισσότεροι από 65.000 δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει το πολυπόθητο email απαλλαγής.

Πάρα πολλοί όμως είδαν το inbox τους άδειο είτε λόγω λαθών στην αίτηση είτε γιατί δήλωσαν τις προσλήψεις χειρόγραφα κι όχι ηλεκτρονικά όπως έπρεπε.

Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στην Εργάνη και προϋποθέτει έλεγχο από τον εργοδότη των στοιχείων σχετικά με τις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης που έχει πραγματοποιήσει και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα στοιχεία αυτά δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στην Εργάνη.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας ένσταση ΔΕΝ μπορούν να υποβάλλουν :

Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι απαλλαγής. Δηλαδή εργοδότες που διαπιστώνουν επιμέρους λάθη στην αίτηση τους δεν μπορούν να τα διορθώσουν εφόσον έχουν ειδοποιηθεί ότι απαλλάσσονται. Οι εκπρόθεσμοι. Μετά τις 31 Αυγούστου ουδέν λάθος όσο …καραμπινάτο κι αν είναι δεν αναγνωρίζεται.

Η ένσταση πραγματοποιείται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΡΓΑΝΗ και πρέπει να συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην ένσταση ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει μόνο τις περιπτώσεις εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης που προσέλαβε και δεν βρίσκονται όπως έχει διαπιστώσει στα μητρώα της ΕΡΓΑΝΗ.

Τα έγγραφα που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του ενιστάμενου πρέπει να επισυναφθούν σε μορφή αρχείου pdf.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments