Διεθνή

Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για το ΝΑΤΟ, θα χάσει και το… Κίεβο

Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για το ΝΑΤΟ, θα χάσει και το… Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Dmitry Astakhov, Sputnik, Sputnik Government Pool Photo via AP

«Σε περίπτωση που η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει αμφισβητούμενα εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο, δήλωσε σαρκαστικά ο Μεντβέντεφ

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη σκιά των δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο Στιαν Τζένσεν, το «δεξί χέρι» του Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στη Συμμαχία, με αντάλλαγμα την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

«Σε περίπτωση που η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει αμφισβητούμενα εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο, δήλωσε σαρκαστικά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας στο κανάλι του στο Telegram.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Μεντβέντεφ έγραψε: «Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα ‘’τους’’ εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα. Για να μπουν στο μπλοκ [ΝΑΤΟ], οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», πρόσθεσε.

«Λοιπόν, αυτές (οι ουκρανικές αρχές – TASS) θα έπρεπε τότε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβοφ (σσ. Λβιβ δυτική Ουκρανία). Εάν, φυσικά, συμφωνήσουν οι Πολωνοί», παρατήρησε σκωπτικά ο Μεντβέντεφ.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ  προκάλεσε την οργή του Κιέβου. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι Μιχαΐλο Ποντόλιακ επέκρινε δριμύτατα την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγκατάλειψη μέρους της επικράτειάς της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments