Global News

Reuters: Τεράστια αύξηση του παγκόσμιου πλούτου έως το 2027

Reuters: Τεράστια αύξηση του παγκόσμιου πλούτου έως το 2027

Πηγή Φωτογραφίας: Πηγή: Reporter.gr - Εκτοξεύθηκε στα 530 τρις δολάρια ο παγκόσμιος πλούτος το 2021

Κατά 38% αναμένεται να αυξηθεί ο παγκόσμιος πλούτος μέσα στην επόμενη τετραετία.

Απροσδόκητα μεγάλη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει ο παγκόσμιος πλούτος μέχρι το 2027, παρά την πρόσφατη πτώση του.

Ο παγκόσμιος πλούτος, ο οποίος αναφέρεται σε περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα και μετοχές, αναμένεται να αυξηθεί κατά 38% έως το 2027, κυρίως λόγω των αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Credit Suisse και την UBS την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Global Wealth Report, ο παγκόσμιος πλούτος θα φτάσει τα 629 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι αισιόδοξες προοπτικές έρχονται παρά το γεγονός ότι το 2022 κατεγράφη η πρώτη πτώση του καθαρού πλούτου των νοικοκυριών από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Σε ονομαστικούς όρους, ο καθαρός ιδιωτικός πλούτος μειώθηκε κατά 2,4% πέρυσι, με την απώλεια να επικεντρώνεται σε πιο ευημερούσες περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις του πλούτου πέρυσι, καταγράφηκαν  στη Ρωσία, το Μεξικό, την Ινδία και τη Βραζιλία. Η έκθεση προβλέπει ότι ο πλούτος στις αναδυόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – θα αυξηθεί κατά 30% μέχρι το 2027.

Επιλέον, σύμφωνα με την έκθεση, οι περαιτέρω αυξήσεις στις αναδυόμενες αγορές θα συμβάλουν στη μείωση της παγκόσμιας ανισότητας πλούτου τα επόμενα χρόνια.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις πέρυσι προήλθαν από χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με μη χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, τα οποία παρέμειναν ανθεκτικά.

Ο παγκόσμιος διάμεσος πλούτος, αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός δείκτης για το πώς ο μέσος άνθρωπος ευημερεί οικονομικά, στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 3% το 2022 σε αντίθεση με την πτώση του πλούτου κατά 3,6% ανά ενήλικα», σημειώνεται στην έκθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments