Nέα της αγοράς

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση λόγω ομολόγων και αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση λόγω ομολόγων και αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr, Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε 0,9% χαμηλότερα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πτώση σημείωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω και της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων

Πτώση σημείωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω μιας σειράς από αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που επιβάρυναν το κλίμα, καθώς και της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων λόγω των νέων ενδείξεων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε 0,9% χαμηλότερα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,63% στις 7.310,21 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά -0,94% στις 7.191,74 μονάδες και ο γερμανικός DAX  κατά -0.71% στο 15.676,90 μονάδες.

Τα κρατικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν σε ολόκληρη την ευρωζώνη, μία ημέρα μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο, τα οποία αποκάλυψαν διχογνωμία σχετικά με το αν χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης ηγήθηκε της συνολικής πτώσης της αγοράς, σημειώνοντας υποχώρηση 2,8%, παρασυρόμενος από την πτώση 39% της ολλανδικής εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Adyen NV λόγω των χειρότερων από τα αναμενόμενα οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Η τεχνολογία, οι κατασκευές και υλικά και τα ταξίδια και αναψυχή σημείωσαν επίσης πτώση.

Χαμηλές πτήσεις για τα πολυτελή είδη

Ο κλάδος των πολυτελών ειδών υποχώρησε κατά 1,9% σε χαμηλό σχεδόν πέντε μηνών, με τις εκτεθειμένες στην Κίνα LVMH και Hermes International να χάνουν πάνω από 2% η καθεμία, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της κινεζικής ζήτησης.

Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 4,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv την Τρίτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments