Ελλάδα

Αυξημένες ροές μεταναστών στο Αιγαίο: 166 εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο

Αυξημένες ροές μεταναστών στο Αιγαίο: 166 εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να αυξάνονται ανησυχητικά εκθέτοντας όσους στα σοβαρά υποστηρίζουν ότι μπορούν τα θαλάσσια σύνορα να «σφραγιστούν»!

Οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να αυξάνονται ανησυχητικά εκθέτοντας όσους στα σοβαρά υποστηρίζουν ότι μπορούν τα θαλάσσια σύνορα να «σφραγιστούν»! Κάτι δεν πάει καλά και αυτό το δείχνουν οι ανακοινώσεις του Λιμενικού τις οποίες παραθέτουμε. Σε ένα 24ωρο είχαμε πέντε εντοπισμούς φουσκωτών που μετέφεραν 166 ανθρώπους!

Οι ανακοινώσεις του Λιμενικού

Εντοπισμός είκοσι (20) ατόμων και σύλληψη τριών (03) εξ’αυτών στη ν. Λέρο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό ατόμων πλησίον της νησίδας Αγίας Κυριακής ν. Λέρου.

Άμεσα μετέβη από ξηράς στην περιοχή ¨ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΣ¨ ν. Λέρου περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισε είκοσι (20) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατά την αποβίβαση τους στον εν λόγω σημείο, έβαλαν φωτιά στη λέμβο μεταφοράς τους.

Παράλληλα ενημερώθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λέρου, το Α.Τ. Λέρου και ο Δήμος Λέρου, προς παροχή συνδρομής και απομάκρυνση της κατεστραμμένης λέμβου από την παραλία, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρία (03) άτομα εκ των ανωτέρω. Ένας 22χρονος, ως διακινητής, κατά παράβαση των άρθρων 29-30 του Ν.4251/2014,  καθώς και δύο (02) άτομα, ηλικίας 30 και 25 ετών, ως  υπαίτιοι για τον εμπρησμό της λέμβου κατά παράβαση του άρθρου 264 του Π.Κ.(Εμπρησμός).

Η μηχανοκίνητη πνευστή λέμβος καταστράφηκε, ενώ ο εξωλέμβιος κινητήρας της εντοπίστηκε εντός θαλάσσης και κατασχέθηκε.

Εντοπισμός και διάσωση 24 ατόμων στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Φαρμακονησίου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, στην οποία υπήρχε εισροή υδάτων, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 24 συνολικά ατόμων, οι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ν. Λέρο και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου, ενώ η ανωτέρω λέμβος βυθίστηκε.

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή περί τα 10 ν.μ. ΝΑ ν. Αμοργού

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) μέσω 112, για την ύπαρξη σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Αμοργού.

Άμεσα δεσμεύτηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ απέπλευσαν για την ανωτέρω περιοχή ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Οι ενενήντα (90) συνολικά αλλοδαποί, μετεπιβιβάστηκαν στο Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «ΛΑΚΚΙ» ν. Λέρου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λερού, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα στοιχεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Εντοπισμός και διάσωση 21 ατόμων στη ν. Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ένα (21) αλλοδαπών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ν. Λέσβο.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με σκάφος της δύναμης FRONTEX, εντόπισαν πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” Μυτιλήνης, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 21 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος της FRONTEX, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμενίσκο Πέτρας και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ».

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η ανωτέρω λέμβος κατασχέθηκε.

Την Πέμπτη στη Λέσβο είχαμε ακόμη 11 μετανάστες:

Εντοπισμός και διάσωση 11 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΡΙΕΛΙΑ¨ ν. Λέσβου

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΡΙΕΛΙΑ¨ ν. Λέσβου, μία πνευστή λέμβο, στην οποία επέβαιναν έντεκα (11) αλλοδαποί.

Άμεσα το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την λέμβο και κατά τη διαδικασία περισυλλογής των ανωτέρω αλλοδαπών από το πλήρωμα του περιπολικού, ένας εκ των επιβαινόντων της λέμβου την έσκισε με αιχμηρό αντικείμενο, θέτοντας όλους τους επιβαίνοντες σε κίνδυνο.

Η διαδικασία περισυλλογής των αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και οι συνολικά έντεκα αλλοδαποί επιβαίνοντες της εν λόγω λέμβου, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης, καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο προαναφερθέν αλλοδαπός, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του Ν.2168/93 (περί όπλων). Η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.           

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments