Πολιτική

Βουλή: Έρχονται άμεσα νέα νομοσχέδια – Στο επίκεντρο 3 χαρτοφυλάκια

Βουλή: Έρχονται άμεσα νέα νομοσχέδια – Στο επίκεντρο 3 χαρτοφυλάκια

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε προτεραιότητα είναι τα χαρτοφυλάκια του Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Σε προτεραιότητα είναι τα χαρτοφυλάκια του Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης. Έρχεται πρώτο το πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Θα είναι μια από τις κομβικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές Το πρώτο νομοσχέδιό του ετοιμάζει και το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειαςμε πολιτικές για οικογενειάρχες, νέους, ΑμεΑ, ηλικιωμένους, ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στην ψηφιοποίηση του ΟΠΕΚΑ.

Στα νομοσχέδια του Σεπτεμβρίου θα έρθει και το πρώτο για τις αλλαγές στο επιτελικό κράτος, αλλά και την Υγεία, με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνικές υποδομές και νέο προσωπικό. Ενώ σε δεύτερη φάση θα έρθουν η αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας και η αναβάθμιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Τέλος, εμβληματικό θεωρείται το νομοσχέδιο του Εργασίας, όπου θα νομοθετηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της οριζόντιας περικοπής των συντάξεων κατά 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Φυσικά, μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προμηνύονται νομοθετικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στην προβληματική λειτουργία υπηρεσιών του υπουργέιου Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, κάτι στο οποίο πάσχει στη χώρα μας, τη λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και ο νέος χάρτης των δικαστηρίων, που χρόνια τώρα έχουν κτιριακά προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments