Nέα της αγοράς

Η S&P υποβάθμισε πέντε αμερικανικές τράπεζες λόγω ανησυχιών ρευστότητας

Η S&P υποβάθμισε πέντε αμερικανικές τράπεζες λόγω ανησυχιών ρευστότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ προχώρησε η S&P Global, επισημαίνοντας κινδύνους που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα και την ποιότητα του ενεργητικού τους, με έμφαση στο real estate γραφείων.

Η κίνηση, που έρχεται δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχη στην οποία είχε προβεί η Moody’s, αφορά τις τράπεζες KeyCorp, Comerica, Valley National Bancorp, UMB Financial Corp. και Associated Banc-Corp, των οποίων η S&P Global υποβάθμισε το αξιόχρεο κατά μία βαθμίδα, με το outlook σταθερό ωστόσο για όλες.

Παράλληλα,  η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση των River City Bank και S&T Bank αλλά υποβάθμισε το outlook τους σε αρνητικό, διατήρησε την αξιολόγηση και το αρνητικό outlook της Zions Bancorp, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση και το σταθερό outlook των Synovus Financial Corp και Truist Financial Corp.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η απότομη άνοδος των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες για θέματα ρευστότητας, καθώς αυξάνονται τα κόστη γύρω από τη χρηματοδότηση των καταθέσεων.

“Επανεξετάσαμε αυτές τις 10 τράπεζες επειδή προσδιορίσαμε ότι βρίσκονται αντιμέτωπες με πιθανούς κινδύνους σε πολλούς τομείς, που θα μπορούσαν να τις καταστήσουν λιγότερο ανθεκτικές από άλλες με παρόμοια αξιολόγηση”, ανέφερε η S&P.

“Για παράδειγμα, ορισμένες που έχουν δει μεγαλύτερη επιδείνωση σε θέματα χρηματοδότησης – όπως υποδεικνύεται από το σημαντικά υψηλότερο κόστος – μπορεί επίσης να έχουν χαμηλότερη κερδοφορία σε σχέση με τον κλάδο, υψηλές απώλειες στα assets τους ή σημαντική έκθεση στο εμπορικό real estate”, πρόστίθεται.

Όπως σημειώνει το Reuters, η κίνηση της S&P Global θα καταστήσει πιο δαπανηρό τον δανεισμό για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ που προσπαθεί ακόμα να αποτινάξει τις επιπτώσεις της κρίσης του Μαρτίου, όταν η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προκάλεσαν απώλεια εμπιστοσύνης και ως συνέπεια μεγάλη μείωση των καταθέσεων σε αρκετούς περιφερειακούς δανειστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments