EDITOR'S PICK

Σητεία: Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σούπα κακαβιάς

Σητεία: Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σούπα κακαβιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδικασία παρασκευής της Κακαβιάς πλαισιωμένη από σταντ πολιτιστικών συλλόγων με διάφορα εδέσματα μέλι λάδι/ Facebook-Giwrgos Ailamakis

Ενα καζάνι με 668 κιλά από το νόστιμο και θρεπτικό φαγητό χάρισαν στην πόλη της Κρήτης έναν απαιτητικό τίτλο

Μετά από μήνες πυρετώδους προετοιμασίας και συνεννοήσεων η μεγάλη μέρα έφτασε: την Παρασκευή 18 Αυγούστου στη Σητεία έσπασε το ρεκόρ για το σερβίρισμα της μεγαλύτερης σούπας κακαβιάς στον κόσμο. Για να τα καταφέρει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες η σούπα έπρεπε να ξεπερνά τον μισό τόνο και έτσι, στα 668 κιλά, η κακαβιά της Σητείας τα κατάφερε! Ολόκληρη η πόλη «αγκάλιασε» το εγχείρημα και πολλοί συμμετείχαν, όχι μόνο τρώγοντας ένα μπολ από τη σούπα (το οποίο πήραν ως σουβενίρ), αλλά βοηθώντας εθελοντικά και στην παραγωγή της.

Ο Δήμος Σητείας στήριξε την επιτυχία του εγχειρήματος κυρίως στους εθελοντές, που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην προετοιμασία αλλά και στην παρασκευή της αυθεντικής κακαβιάς, μιας συνταγής με ιδιαίτερη διατροφική αξία αλλά και υψηλών απαιτήσεων στην επιλογή των πρώτων υλών. Ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων που κερνούσαν τους παρευρισκόμενους λιχουδιές με τη συνοδεία ρακής αλλά και οι χορηγοί οι οποίοι συνέβαλαν στα έξοδα της διοργάνωσης και της δημιουργίας αυτής της τεράστιας σούπας. Στην πόλη, το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου συγκεντρώθηκε πάρα πολύς κόσμος, σε σημείο που, σύμφωνα με μαρτυρίες, τελείωσαν μέχρι και τα νερά στα εστιατόρια όπου έτρεχαν για ανεφοδιασμό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και την υποστήριξη των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων της περιοχής και άλλων τοπικών φορέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments