Καιρός

Καιρός για Παρασκευή 25/8: Περιμένουμε λίγες νεφώσεις

Καιρός για Παρασκευή 25/8: Περιμένουμε λίγες νεφώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Πυκνοί καπνοί πάνω απο την Αθήνα. Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καιρός για Παρασκευή 25/8: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς

Όμβροι και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα. Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και βόρεια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Υψηλή και κατά τόπους πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-38, στην Ήπειρο από 18 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-36 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν οπότε είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments