Ελλάδα

Κάθε φορά, πρώτη φορά: Γιαγιά με άνοια «γνωρίζει» τα εγγόνια της κάθε μέρα!

Κάθε φορά, πρώτη φορά: Γιαγιά με άνοια «γνωρίζει» τα εγγόνια της κάθε μέρα!

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail.co.uk/ Η Jade ετών 65 με την κόρη της και τα εγγόνια της

«Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή όταν συναντά τα εγγόνιας της»

Όπως κάθε άλλη γιαγιά, η Dt αγκαλιάζει με ενθουσιασμό τα εγγόνια της όταν τα βλέπει. Η θλιβερή διαφορά είναι ότι η 65χρονη γυναίκα από την Αυστραλία πάσχει από άνοια και νομίζει ότι τα «γνωρίζει» για πρώτη φορά, κάθε φορά.

«Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή όταν συναντά τα εγγόνιας της», δήλωσε στο SWNS η 35χρονη κόρη της, Jade Mead και εξήγησε ότι η μητέρα της δεν θυμάται ότι ούτε η αδερφή της έχει παιδί.

«Κάθε φορά με κοιτάει μου λέει:”Jade, δεν μου είπες ότι έχεις παιδιά” και ενθουσιάζεται, ενώ τα παίρνει αγκαλιά και τους δίνει φιλιά. Η 3χρονη κόρη μου δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε της έχω πει ότι η γιαγιά της ξεχνάει», είπε η Jade που πρόσφατα έγινε μητέρα σε μία ακόμη κόρη.

Η κύρια αιτία της άνοιας μπορεί να είναι η νόσος Alzheimer. Δεν είναι όμως η μόνη, καθώς η άνοια μπορεί να προκληθεί από κάποια βλάβη στον εγκέφαλο που οφείλεται είτε σε τραυματισμό, είτε σε εγκεφαλικό επεισόδιο, είτε σε κάποια παθολογική αιτία όπως π.χ. η νόσος του Χάντινγκτον.

Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας έχει τεράστια σημασία καθώς δεν επηρεάζει μόνο τον πάσχοντα, αλλά και τον στενό οικογενειακό κύκλο του. Όταν γνωρίζουμε κάτι από νωρίς, έχουμε το χρονικό περιθώριο να ενημερωθούμε, αλλά και να αποδεχτούμε την κατάσταση.

Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για τον πάσχοντα και να του εξασφαλίσουμε μια καλή ποιότητα ζωής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments