Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το δάσος της Δαδιάς

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το δάσος της Δαδιάς

Πηγή Φωτογραφίας: [363191] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Διάλογος με φορείς και επιστήμονες

Τον διάλογο με φορείς και επιστήμονες για την αναπροσαρμογή των σχεδίων πρόληψης και δασοπροστασίας άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει και της αυριανής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη: «Μέχρι σήμερα έχουν καεί 1.600.000 στρέμματα γης. Δυστυχώς, σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας οι ζημιές είναι καθολικές. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς».

«Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα. Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές σε όλη την Ευρώπη από το 2000, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή πυρκαγιών με το σύστημα Copernicus», σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: «Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς ευχολόγια»

«Επισκέφτηκα την Κομοτηνή και τον Έβρο. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι πολίτες είναι σε απόγνωση και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς ευχολόγια. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι εδώ και χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης, με προτεραιότητα την πρόληψη. Προσωπικά έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας. Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει μέσα από κοινές παραγγελίες εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσει αυτές τις κλιμακούμενες προκλήσεις, που δημιουργούνται ιδιαίτερα στη λεκάνη της Μεσογείου. Αλλά, όσα εναέρια και επίγεια μέσα και να πάρει η χώρα -όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες-, εάν προτεραιότητα δεν είναι η ενίσχυση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας και η πρόληψη, δυστυχώς τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός και καθηγητής ενεργειακής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Βασιλική Κοτρώνη, διευθύντρια ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ, ο Νίκος Ηλιόπουλος, πυρομετεωρολόγος, ο Νίκος Μπόκαρης, πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων, ο Σταύρος Σαλαγιάννης, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας εθελοντικών οργανώσεων δασοπροστασίας, ο Μενέλαος Γαρδικιώτης, πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, ο Nίκος Γεωργιάδης από τη WWF, ο Απόλλων Κουνής, ταμίας ΠΟΕΟΔΠ, ο Κων/νος Ξηροκώστας, γενικός γραμματέας ΕΑΠΣ, και ο Νεοκλής Μπαρδάκης, αντιπρόεδρος πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετείχαν η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος, ο Μιχάλης Χάλαρης, γραμματέας Τομέα Πολιτικής Προστασίας, και ο Παναγιώτης Δημόπουλος, γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments