Οδηγός

534 ευρώ: Μέχρι και 3 μήνες θα ανασταλούν οι συμβάσεις για εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

534 ευρώ: Μέχρι και 3 μήνες θα ανασταλούν οι συμβάσεις για εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Tο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Tο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις αλλά και την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας στον κλάδο της Γουνοποιίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων οι εγκαταστάσεις υφίστανται ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές από δασικές πυρκαγιές μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί εξαιτίας αυτής και πάντως όχι πέραν των τριών (3) μηνών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534€).

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με την οποία δηλώνουν τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή. Μετά την πρώτη δήλωση αναστολής της επιχείρησης – εργοδότη, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr

Επίσης, από 12/9/2023, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments