Ελλάδα

Κακοκαιρία «Daniel»: Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία στο Δομοκό – Βρέθηκε καταπλακωμένος 49χρονος [vid]

Κακοκαιρία «Daniel»: Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία στο Δομοκό – Βρέθηκε καταπλακωμένος 49χρονος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363370] ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΙΠΕΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα ίχνη του άτυχου κτηνοτρόφου είχαν χαθεί από την Τετάρτη - Βρέθηκε καταπλακωμένος από φερτά υλικά

Άλλον ένα νεκρό, αυτή τη φορά στο Δήμο Δομοκού, άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel».Ο λόγος για τον 49χρονο αγνοούμενο κτηνοτρόφο από το Πετρωτό, ο οποίος βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης νεκρός από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά.Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Τελικά, οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.Αυτός είναι ο τέταρτος νεκροός που αφήνει πίσω της στη χώρα η κακοκαιρία «Daniel».

Δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα – Με επιτελείς του στρατού και 5 υπουργούς [vid]

Στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι υπουργοί θα μεταβούν στη Λάρισα

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

  • Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
  • Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
  • Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
  • Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  • Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Δήμαρχος Παλαμά: «Ο κόσμος θα πνιγεί»

Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Σακελλαρίου περιέγραψε το εφιαλτικό σκηνικό που επικρατεί στον Παλαμά: «Τραγική η κατάσταση. Έχει πλημμυρίσει ολόκληρο το χωριό και το νερό έχει φτάσει στο 1,5 μέτρο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προς το παρόν δεν έχει φτάσει καμία βοήθεια στο χωριό«Είμαστε αβοήθητοι, μόνοι μας. Υπάρχουν δεκάδες άτομα, για να μην πω και εκατοντάδες, που είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους»

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι είχε κάνει από χθες, Τετάρτη, έκκληση στην ΕΜΑΚ να σπεύσει στην περιοχή«Τώρα έρχονται, αλλά δεν ξέρω πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο χωριό», συμπληρώνει.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν, όπως λέει ο δήμαρχος, καθώς σήμερα άρχισε να πλημμυρίζει το ανάχωμα στην περιοχή και όλα τα νερά που έχουν συσσωρευτεί στο βουνό κατεβαίνουν στον Παλαμά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments