ΑΠΟΨΕΙΣ

Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Άσκηση αντιπολίτευσης με αίσθημα ευθύνης

Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Άσκηση αντιπολίτευσης με αίσθημα ευθύνης
Άρθρο του Θανάση Γλαβίνα στο pagenews.gr

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει με πολύ αρνητικό τρόπο τη νέα της θητεία μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση Μαΐου/Ιουνίου. Ένα καλοκαίρι γεμάτο επιτελικές αποτυχίες, στην πολιτική προστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία του πολίτη και της ανθρώπινης ζωής. Το αίσθημα της ασφάλειας έχει πληγεί βάναυσα, συλλογικά στην ελληνική κοινωνία. Επικρατεί η αίσθηση ότι το κράτος υποχωρεί και ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε δύσκολη στιγμή που μπορεί να προκύψει. Ο κύκλος της αναποτελεσματικής διαχείρισης των γεγονότων δείχνει να μην έχει τέλος. Επιπλέον η καθημερινότητα επιβαρύνεται από μία εκρηκτική αύξηση στις τιμές των βασικών προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών που χρειάζεται ο άνθρωπος για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Και στο πεδίο αυτό η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή παρά τις διαβεβαιώσεις περί ελέγχων στην αγορά και προστίμων σε όσους κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εξετάσει τα προβλήματα στη ρίζα τους, να διαγνώσει τις αιτίες που τα προκαλούν και να προσπαθήσει την ουσιαστική επίλυσή τους, παρακολουθούμε μία παράσταση επικοινωνιακής διαχείρισης, με τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί και σαθρές δικαιολογίες για κάθε αποτυχία της. Χωρίς κάποια ανάληψη πολιτικής ευθύνης, χωρίς μία συναίσθηση της πραγματικότητας, χωρίς κάποια προσπάθεια αντίδρασης έναντι των διαλυτικών αυτών φαινομένων. Συνωμοσιολογίες, ανορθολογισμός, αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων, μεταθέσεις ευθύνης, παραβίαση στοιχειωδών αρχών και αξιών του πολιτισμού μας. Όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν στην επούλωση των πληγών. Το αντίθετο μάλιστα, τις επιτείνουν και μεγαλώνουν περαιτέρω το εύρος των συνεπειών τους. Δίνουν πάτημα στα άκρα να δημιουργούν αφηγήματα και να δηλητηριάζουν την κοινωνική συνοχή. Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά παρόμοιες στάσεις κατά το πρόσφατα παρελθόν.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη για τη χώρα κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής παραμένει ο πολιτικός φορέας της γνώσης, της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας. Με νηφαλιότητα και ουσία στην προσέγγιση των προβλημάτων, χωρίς ανούσιες κραυγές και ατεκμηρίωτα στοιχεία, με ενημέρωση από τους ειδικούς και εξειδίκευση στις λύσεις, μεταφέραμε το βάρος της αντιπολίτευσης από το αποτυχημένο και αποδοκιμασμένο από τους πολίτες πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, στην αξιόπιστη και ουσιαστική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Η κύρια αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ συστατικά στοιχεία της έχει την τεχνογνωσία, την υπευθυνότητα, το αίσθημα του καθήκοντος απέναντι στους πολίτες και την χώρα, την προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος από κάθε κομματική σκοπιμότητα. Παράλληλα, εξυφαίνουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο, σε κάθε τομέα πολιτικής, ώστε να δημιουργηθεί σε άμεσο χρόνο μία προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα.

Οι επόμενοι μήνες, με πρώτο σταθμό τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στη συνέχεια μέχρι τις ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μία πολύ σημαντική περίοδο δοκιμής για την κυβέρνηση και την ικανότητα της να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής. Η χώρα πρέπει να βρει άμεσα τον βηματισμό της. Στην προσπάθεια αυτή, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι καίριος και το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης θα εκπληρώσει τη συνταγματική του υποχρέωση και το ρόλο που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός.

*Ο Θανάσης Γλαβίνας είναι Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments