Διεθνή

Ένοπλοι πυροβόλησαν Μεξικανούς και Αμερικανούς επιβάτες σε πολιτεία κοντά στα σύνορα

Ένοπλοι πυροβόλησαν Μεξικανούς και Αμερικανούς επιβάτες σε πολιτεία κοντά στα σύνορα

Πηγή Φωτογραφίας: Masked gunmen injure 6 family members, two seriously, at home in northern Arab town | The Times of Israel.com

Τραυματίστηκαν τρεις Μεξικανοί - Διακομίσθηκαν όλοι σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση χθες Σάββατο σε αυτοκινητοπομπή με Μεξικανούς και Αμερικανούς στην πολιτεία Ταμαουλίπας, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή διέσχιζε τη γέφυρα Ρόμα στην πόλη Μιγκέλ Αλεμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης (ΙΝΜ) του Μεξικού. Στα δύο φορτηγά, που είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις ΗΠΑ, επέβαιναν συνολικά 16 Μεξικανοί και τέσσερις Αμερικανοί, διευκρίνισε το INM, το οποίο καταδίκασε την επίθεση.

Οι τραυματίες είναι τρεις Μεξικανοί: μια γυναίκα που δέχθηκε δύο σφαίρες στην πλάτη, ένας 62χρονος που πυροβολήθηκε στο πόδι και ένας 70χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.

Οι τέσσερις Αμερικανοί που ταξίδευαν στην αποστολή, τρεις από το Ντάλας και ένας από την Ατλάντα, ήταν δύο ενήλικοι (ηλικίας 23 και 21 ετών) και δύο παιδιά (ηλικίας 14 ετών και 19 μηνών). Κανείς εξ αυτών δεν τραυματίστηκε, αναφέρει η ανακοίνωση του INM.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι συνοριοφύλακες στο Τέξας επέτρεψαν την είσοδο σε μεξικανικά ασθενοφόρα τα οποία μετέφεραν επτά ανθρώπους που είχαν δεχθεί πυρά από ενόπλους. Όλοι τους διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, συμπλήρωσε.

Οι αρχές της μεξικανικής πολιτείας Ταμαουλίπας ανέφεραν σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι έξι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με «νευρικό κλονισμό» πέραν των τριών που τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Η Ταμαουλίπας μαστίζεται από συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και παράτυπους μετανάστες.

Τον περασμένο Μάρτιο, τέσσερις Αμερικανοί απήχθησαν από ενόπλους σε αυτήν την πολιτεία του Μεξικού. Δύο εξ αυτών βρέθηκαν αργότερα νεκροί, ενώ οι άλλοι δύο απελευθερώθηκαν από τους απαγωγείς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments