Ελλάδα

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης – Είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης – Είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διετάχθη για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από την Χίο που εισήχθη με αμυγδαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διετάχθη για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από την Χίο που εισήχθη με αμυγδαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά έπαθε ανακοπή και πέθανε. Η έρευνα, σύμφωνα με το epiruspost, διατάχθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το χρονικό 

Η 20χρονη, που έφυγε χθες από τη ζωή, εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια, και έλαβε την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις και των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου.

Μάλιστα, υποβλήθηκε σε έλεγχο με CT τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

Μία εβδομάδα μετά, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, και ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, η 20χρονη παρουσίαζε ελαφρά βελτίωση της κλινικής εικόνας. Ωστόσο, χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, με κλινική εικόνα ενδαγγειακής πήξης και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων.

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 45 λεπτά

Αμέσως υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών, ενώ της τοποθετήθηκε και κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα, από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης. Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η 20χρονη έφυγε από τη ζωή.

Πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά σε καρδιαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments