Το Βραβείο Διατροφής απονεμήθηκε στους Ιάπωνες επιστήμονες Χομέι Μιγιασίτα και Χιρόμι Νακαμούρα οι οποίοι εξέτασαν αν τα ηλεκτρικά καλαμάκια και ξυλάκια φαγητού επηρεάζουν τη γεύση των τροφίμων. Οι δυο ερευνητές διαπίστωσαν ότι οξύνουν την αίσθηση του αλμυρού.
Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι Στάνλεϊ Μίλγκραμ Λέοναρντ Μπίκμαν και Λόρενς Μπέρκοβιτς κέρδισαν το Βραβείο Ψυχολογίας για τη μελέτη τους που εξέτασε πόσοι περαστικοί κοιτάζουν προς τα πάνω όταν βλέπουν αγνώστους επίσης να κοιτούν προς τα πάνω. Το βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε για την έρευνα σχετικά με το πώς η πλήξη των εκπαιδευτικών επηρεάζει τους μαθητές. Τέλος, το βραβείο Φυσικής απονεμήθηκε σε μια ομάδα που διερεύνησε το πώς η σεξουαλική δραστηριότητα του γαύρου βοηθά στην ανάμιξη του νερού στους ωκεανούς.
Η τελετή συνοδεύτηκε από μίνι μη-οπερατικά τραγούδια (τραγούδια χωρίς πλοκή, τραγουδισμένα με οπερατικό τρόπο) για το νερό, καθώς και από την ετήσια εκδήλωση ρίψης χάρτινων αεροπλάνων.