EDITOR'S PICK

Bob Ross: Ο πρώτος πίνακας που έφτιαξε στην εκπομπή του πωλείται για αστρονομικό ποσό

Bob Ross: Ο πρώτος πίνακας που έφτιαξε στην εκπομπή του πωλείται για αστρονομικό ποσό

Πηγή Φωτογραφίας: Modern Artifact,Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η αξία του ζωγράφου Bob Ross, αλλά τα 9,85 εκατομμύρια δολάρια είναι μια καλή αρχή.

Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η αξία του ζωγράφου Bob Ross, αλλά τα 9,85 εκατομμύρια δολάρια είναι μια καλή αρχή.

Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η αξία του ζωγράφου Bob Ross, αλλά τα 9,85 εκατομμύρια δολάρια είναι μια καλή αρχή.

Το πρώτο έργο τέχνης που έφτιαξε στην εκπομπή του «The Joy of Painting», αναζητά νέο ιδιοκτήτη αφού κρατήθηκε ασφαλές για δεκαετίες από έναν από τους πρώτους εθελοντές της σειράς.

Το «A Walk in the Woods» ζωγραφίστηκε ζωντανά στον αέρα τον Ιανουάριο του 1983 και αντιπροσωπεύει όλα όσα αγάπησε το κοινό για τον Ross, αλλά και όσα πρόσφερε στην τέχνη. Απεικονίζει μια ήρεμη δασική σκηνή σε αποχρώσεις του χρυσού και του μπλε, ζωγραφισμένη με την τεχνική «wet on wet» που προτιμούσε ο Ross, με απατηλά περίπλοκες πινελιές και, φυσικά, μια πληθώρα δέντρων. Στην κάτω αριστερή γωνία, η υπογραφή του Ross ξεχωρίζει με κόκκινο χρώμα, μεταδίδει το CNN.

Bob Ross: Ο πρώτος πίνακας που έφτιαξε στην εκπομπή του πωλείται για αστρονομικό ποσό-1

Το έργο αποκτήθηκε από την γκαλερί τέχνης Modern Artifact με έδρα τη Μινεάπολη νωρίτερα φέτος. Προηγουμένως, ανήκε σε κάποιον που εργαζόταν εθελοντικά στο σταθμό PBS Falls Church της Βιρτζίνια, όπου προβλήθηκε η πρώτη σεζόν του «The Joy of Painting».

Ο εθελοντής το αγόρασε τον Νοέμβριο του 1983 σε μια δημοπρασία συγκέντρωσης κεφαλαίων του σταθμού, λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του. Να σημειωθεί πως έχει επαληθευτεί ως αυθεντικό από την Bob Ross Inc. Ο ιδιοκτήτης της Modern Artifact, Ryan Nelson, είπε η ζήτηση του εν λόγω έργου αυξάνεται με τα χρόνια.

«Η κινητήρια δύναμη πίσω από την αυξημένη ζήτηση για πίνακες του Bob Ross φαίνεται να είναι οι ίδιοι οι συλλέκτες», είπε ο Nelson. «Η νοσταλγία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αυξημένο ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για την προσωπικότητα πίσω από την τέχνη συνέβαλαν στην τρέχουσα δημοτικότητά του».

Η γκαλερί προσφέρει τον πίνακα στην τιμή των 9,85 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο Nelson λέει ότι δεν βιάζεται να τον πουλήσει.

«Είναι ένας πραγματικά ανυπέρβλητος, μοναδικός πίνακας», είπε. «Ιδανικά, θα θέλαμε να το μοιραστούμε με ένα μουσείο ή μία κινούμενη έκθεση για να επιτρέψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δουν ένα τόσο συναρπαστικό έργο τέχνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments