Ελλάδα

Αναίρεση ζητούν οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη, «για μεταμοντέρνα σεξουαλικότητα» κάνει λόγω ο Ρόδιτης

Αναίρεση ζητούν οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη, «για μεταμοντέρνα σεξουαλικότητα» κάνει λόγω ο Ρόδιτης

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛ. ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας καταφεύγουν οι καταδικασμένοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 26χρονος σήμερα Ροδίτης και ο 24χρονος Αλβανός κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που τους καταδίκασε σε ισόβια και 15 χρόνια.

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελενη Κοντακτσή ζήτησε την απόρριψη όλων των ισχυρισμών που προέβαλαν οι δυο καταδικασθέντες. Στην αγόρευσή της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του Εφετείου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος Αλβανός ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μάλιστα, ο 26χρονος Ροδίτης στην αίτησή αναιρέσεως που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί …μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας του.

Απαντώντας σε όλες τις αιτιάσεις των καταδικασμένων, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε: «είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς».

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη ζήτησαν να μην αναιρεθεί η προηγούμενη δικαστική απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την, απολύτως εμπεριστατωμένη και σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας κατά τη δίκη των δυο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε με τραγικό τρόπο το Νοέμβριο του 2017, στη Ρόδο, δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο.

Απόντες ήταν και οι δυο καταδικασθέντες, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που προέβαλαν οι δυο καταδικασθέντες ή όχι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments