Διεθνή

Η επιστροφή της οικογένειας Κλίντον – Η Χίλαρι σκέφτεται την υποψηφιότητα

Η επιστροφή της οικογένειας Κλίντον – Η Χίλαρι σκέφτεται την υποψηφιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnbc.com - Hillary, Bill Clinton to go on tour this year

Το ζεύγος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, με τις φήμες να θέλουν τη Χίλαρι να ξανασκέφτεται την υποψηφιότητα σε περίπτωση που η υγεία του Μπάιντεν τον ανάγκαζε να βγει από την κούρσα του Λευκού Οίκου.

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον (CGI) αποτελεί ένα φιλανθρωπικό εργαλείο που δημιούργησε ο Μπιλ στο τέλος της προεδρίας του για να παραμείνει ενεργός και να βοηθήσει τις πολιτικές φιλοδοξίες της συζύγου του, η οποία είχε εκλεγεί από τότε γερουσιαστής.

Ωστόσο, όταν η Χίλαρι έθεσε υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2016, το CGI διέκοψε τις δραστηριότητές του για να μη θεωρηθεί σύγκρουση συμφερόντων. Μετά την ήττα παρέμεινε απενεργοποιημένο για έξι χρόνια, αλλά πέρυσι άρχισε να λειτουργεί ξανά, με διάλογο μεταξύ του Μπιλ Κλίντον και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος Κλίντον και ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για έναν “ειδικό διάλογο μεταξύ του προέδρου Κλίντον και του Πάπα Φραγκίσκου” για “σύγχρονα παγκόσμια ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η προσφυγική κρίση και η ευημερία των παιδιών”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί. Αρχικός στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ιταλίας, ενώ μεταξύ των θεμάτων που προωθούνται είναι και η συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ιταλική εφημερίδα Repubblica γράφει ότι σίγουρα συμμετέχει και σε άλλα μεγάλα θέματα της ημέρας. Για παράδειγμα, ο καρδινάλιος Ζούπι μόλις επέστρεψε από το Πεκίνο με ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις. Το Σάββατο και την Κυριακή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σάλιβαν, πρώην δεξί χέρι της Χίλαρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ στη Μάλτα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Όμως, όταν οι Κλίντον μετακινούνται, οι εικασίες για το ποια είναι τα συμφέροντά τους είναι αναπόφευκτες, διότι στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι πολιτικές φήμες για τη Χίλαρι – ότι θα μπορούσε να πάρει τη σκυτάλη από τον Τζο Μπάιντεν εάν η υγεία του 81χρονου προέδρου τον ανάγκαζε να παραιτηθεί από εκ νέου διεκδίκηση του Λευκού Οίκου.

Οι εικασίες τροφοδοτούνται από το γεγονός ότι οι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας, του Μίσιγκαν και του Ιλινόι, Νιούσομ, Ουτίμερ και Πρίτζκερ, αναμένονται επίσης στο CGI. Ενας αναλυτής έκανε λόγο για «τα νεαρά λιοντάρια» του κόμματος που θα μπορούσαν να έχουν φιλοδοξίες για τον Λευκό Οίκο. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια φιλανθρωπική οικογενειακή επανένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments