Πολιτική

Πέτσας για τριετίες: Ικανοποίηση πάγιου και δίκαιου αιτήματος

Πέτσας για τριετίες: Ικανοποίηση πάγιου και δίκαιου αιτήματος

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Vouli tv, Το ξεπάγωμα των «τριετιών» και «πολυετιών» αποτελεί την ικανοποίηση ενός δίκαιου και πάγιου αιτήματος των εργαζομένων, υποστηρίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας

Εκατομμύρια εργαζόμενοι θα δουν το εισόδημά τους ενισχυμένο ως 30%

Το ξεπάγωμα των «τριετιών» και «πολυετιών» αποτελεί την ικανοποίηση ενός δίκαιου και πάγιου αιτήματος των εργαζομένων, υποστηρίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τονίζει ότι μακροπρόθεσμα δημιουργούνται οι συνθήκες για ένα καλύτερο περιβάλλον στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής επισημαίνει ότι, χάρη στο ξεπάγωμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, «εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, θα δούν εντός της επόμενης τετραετίας αυξήσεις από 5% έως και 30%, λόγω του “ξεπαγώματος” των τριετιών και πολυετιών».

Με το κατά δύο χρόνια νωρίτερα ξεπάγωμα, «ενισχύουμε», αναφέρει ο κ. Πέτσας, «τις αποδοχές των εργαζομένων και ιδίως των χαμηλά αμειβόμενων, ενισχύουμε την αγοραστική τους δύναμη, βελτιώνουμε το βιοτικό τους επίπεδο και εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφάλειας δικαίου».

Αυτή η παρέμβαση παράγει, σε βάθος χρόνου, και άλλα θετικά αποτελέσματα, αφού, όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «δημιουργούμε το πλαίσιο για την βελτίωση αφενός του περιβάλλοντος της αγοράς εργασίας, μέσω της αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε ορισμένους κλάδους και επαγγέλματα καθώς και μέσω της μείωσης της αδήλωτης εργασίας, και αφετέρου του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο κύριος Στέλιος Πέτσας επισημαίνει επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος ουσιαστικής ανησυχίας ως προς το επίπεδο της ανεργίας, η οποία, στην παρούσα φάση, κινείται ακόμη οριακά πάνω από 10%, γιατί, κατά τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος πάντοτε, «με τη συνετή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, που έχει ως στόχο να αυξάνει την ευημερία των πολιτών μέσα από υψηλότερη, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, έχουμε φροντίσει να αφαιρούμε βάρη από φόρους και εισφορές, αυξάνοντας από τη μια το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και μειώνοντας από την άλλη το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας».

Συμπληρώνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την ακρίβεια αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω των κατάλληλων ελεγκτικών μηχανισμών.

«Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια», ολοκληρώνει ο κ. Πέτσας, «ενισχύοντας δραστικά τους αυστηρότατους ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να καταπολεμήσουμε φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας. Ενώ χωρίς δογματισμούς – εμείς που πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς – εκεί που παρατηρούνται φαινόμενα “αποτυχίας της αγοράς” (market failure), όπως για παράδειγμα στην Θεσσαλία, δεν διστάζουμε να επιβάλουμε και πλαφόν στις τιμές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments