Διεθνή

Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει την αδιαφορία και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες

Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει την αδιαφορία και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες
Στη Μασσαλία βρίσκεται από χθες ο πάπας Φραγκίσκος, όπου και έθεσε την Γαλλία και την Ευρώπη προ των «ευθυνών τους» για το μεταναστευτικό.

Ο πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός στο Μέγαρο Φάρο, από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ και στην ομιλία του κατήγγειλε τον «φόβο» και την «αδιαφορία» απέναντι στους μετανάστες.

«Δυο λέξεις αντήχησαν, τροφοδοτώντας τον φόβο των ανθρώπων: “εισβολή” και “επείγον”. Αλλά αυτοί που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα δεν εισβάλλουν, αναζητούν φιλοξενία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος, στην ομιλία που σηματοδότησε το τέλος των «Μεσογειακών Συζητήσεων», στις οποίες συμμετείχαν 70 επίσκοποι και ισάριθμοι νέοι από όλη τη Μεσόγειο.

Επίσης, ο επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας τάχθηκε υπέρ της «ένταξης» και όχι της «αφομοίωσης» των μεταναστών κάτι που «θα υπονόμευε το μέλλον τους, αυξάνοντας τις αποστάσεις και προκαλώντας την γκετοποίηση, την εχθρότητα και τη μισαλλοδοξία».

Πάπας Φραγκίσκος: Η ομιλία του έγινε μπροστά στον υπουργό Ζεράλντ Νταρμανέν

Σημειώνεται πως η εν λόγω ομιλία του πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε μπροστά σε πολλούς Γάλλους και Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν. Πρόκειται για τον υπουργό που είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη πως η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχτεί τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί της Λαμπεντούζα.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, πολλές φωνές από τη δεξιά και την ακροδεξιά στη Γαλλία έκαναν λόγο περί «μεταναστευτικού κατακλυσμού», ενώ ο Μακρόν πρόκειται να παρουσιάσει προσεχώς έναν νέο νόμο για το μεταναστευτικό και συζητά αυτήν την περίοδο το ζήτημα της νομιμοποίησης των εργαζομένων που δεν διαθέτουν χαρτιά.

Στην ομιλία του ο πάπας Φραγκίσκος έκανε αναφορά και στον νόμο για την ευθανασία, που πρόκειται να ψηφιστεί στη Γαλλία, απευθύνοντας έκκληση στις τοπικές αρχές να μην δεχτούν μια «ψευδή προοπτική ενός ήσυχου θανάτου».

Η επίσκεψη του Πάπα στη Μασσαλία θα ολοκληρωθεί απόψε με την τέλεση λειτουργίας στο στάδιο Βελοντρόμ, όπου θα δώσουν το «παρών» ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βατικανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments