Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: «Σαρώνει» Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα – Ολονύχτια επιφυλακή στη Θεσσαλία [vid]

Κακοκαιρία Elias: «Σαρώνει» Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα – Ολονύχτια επιφυλακή στη Θεσσαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, Πολιτική Προστασία και Στρατός βρίσκονται επί ποδός έχοντας τοποθετήσει σακιά με άμμο σε πόλεις και χωριά στην προσπάθεια να εμποδίσουν νέες πλημμύρες από τις νεροποντές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας Elias που πλήττει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις. Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων, βρίσκονται Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα, ενώ έντονη ανησυχία επικρατεί, λόγω της πρόγνωσης ότι μέσα στις επόμενες ώρες, έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και τη Θεσσαλία. Ενδεικτικό είναι ότι οι Αρχές μαζί με τους κατοίκους, θωρακίζουν πόλεις και χωριά υπό τον φόβο νέων πλημμυρών.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, Πολιτική Προστασία και Στρατός βρίσκονται επί ποδός έχοντας τοποθετήσει σακιά με άμμο σε πόλεις και χωριά στην προσπάθεια να εμποδίσουν νέες πλημμύρες από τις νεροποντές. Από το πρωί, γίνεται ενίσχυση αναχωμάτων, καθαρισμοί ρεμάτων και σχέδια για άμεση εκκένωση περιοχών με τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν και αυτές στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της ΕΜΥ, τόσο πόλεις στη Θεσσαλία, όπως τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, αλλά και η Λάρισα, βρίσκονται στο επίκεντρο για τις επόμενες ώρες, ενώ και η Φθιώτιδα φαίνεται ότι θα δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού. Μάλιστα, η κορύφωση των φαινομένων αργεί ακόμη, αφού η κρισιμότερη μέρα, με βάση τον όγκο νερού που θα πέσει, είναι η Τετάρτη.

Στον Παλαμά της Καρδίτσας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για δύσκολα 24ωρα, καθώς αντιμετωπίζουν το νέο κύμα κακοκαιρίας με τις μνήμες από τον καταστροφικό Daniel ακόμη νωπές. Ο Δήμαρχος ΠαλαμάΓιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως: «Αν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα που ήταν την προηγούμενη φορά η κατάσταση θα είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη».

Στο Βόλο, ο ποταμός Κραυσίδωνας παραμένει ακαθάριστος, έχοντας ακόμα στην κοίτη του τεράστιους όγκους από χώμα, πέτρες, κορμούς δέντρων και άλλες φερτές ύλες. Ειδικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στον Παγασητικό όπου έχει καταπλεύσει το αρματαγωγό «Ικαρία» και αναμένει οδηγίες για τη νέα κακοκαιρία «Ηλίας». Και στη Λάρισα δίνεται μάχη για να μην υπερχειλίσουν πάλι οι ποταμοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments