Ελλάδα

Λουκέτο σε νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης γιατί ο Δήμος δεν πλήρωσε το ενοίκιο [vid]

Λουκέτο σε νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης γιατί ο Δήμος δεν πλήρωσε το ενοίκιο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot MEGA, Τα ανήλικα, μάλιστα, μεταφέρονται καθημερινά με πούλμαν σε δύο διαφορετικά σχολεία στην Καλλιθέα, προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά.

Με πάρα πολλά προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Νέα Σμύρνη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δεν θα ανοίξει το 6ο νηπιαγωγείο της περιοχής λόγω χρεών. Το θέμα, μάλιστα, είχε αναδειχθεί από πέρσι, ωστόσο δεν μεσολάβησε κανείς για να λύσει το πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται, την περασμένη Παρασκευή μπήκε για δεύτερη φορά «λουκέτο» στο σχολικό ίδρυμα, προκαλώντας προβληματισμό στους γονείς των παιδιών. Τα ανήλικα, μάλιστα, μεταφέρονται καθημερινά με πούλμαν σε δύο διαφορετικά σχολεία στην Καλλιθέα, προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά.

Η παράλειψη στις πληρωμές

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι ιδιοκτήτες, που κατέχουν το 1/3 του οικοπέδου στη Νέα Σμύρνη, όπου στεγάζονται το νηπιαγωγείο, από τη στιγμή που δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το ποσό των 560.000 ευρώ, αποφάσισαν να βάλουν το λουκέτο στο σχολείο.

Παρόλο που προηγήθηκε ένα δημοτικό συμβούλιο τον Ιούνιο με θέμα το νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε πως θα δοθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες του νηπιαγωγείυ, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό και φέτος.

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η Μαρίνα Σιαδήμα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μίλησε στο Mega και σημείωσε πως «δυστυχώς, μιλάμε για δεύτερη δορά μέσα στον χρόνο για το ίδιο θέμα. Από το 2017 η κατάσταση παραμένει η ίδια, λένε πως θα λυθεί το θέμα και ποτέ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. τον Μάιο είχαμε σχεδόν το ίδιο, και μάλιστα είχαμε δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τα τιμολόγια του ρεύματος του σχολείου και τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν».

«Φτάσαμε σε μία διαδικασία και κινητοποιηθήκαμε και μέσω των ΜΜΕ, που μας στήριξαν, για να έχουμε το αυτονόητο, να έχουμε σχολείο. Τότε μας έδωσαν τον λόγο τους ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στις 21 Ιουνίου μπήκε ο Δήμος μέσα στο σχολείο και δημιούργησε τμήμα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και μείναμε ήσυχοι ότι το θέμα είχε τελειώσει» πρόσθεσε σχετικά για το σχολείο στη Νέα Σμύρνη.

Οι κινήσεις που έγιναν για τις πληρωμές

Για τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες, η κ. Σιαδήμα επεσήμανε πως, «Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά ακούγονταν φήμες για κλείσιμο του σχολείου και μας είπαν να μην δώσουμε σημασία. Την Παρασκευή βρήκαμε ένα διπλοκλειδωμένο λουκέτο και καμία ενημέρωση. Υπάρχει πρόβλημα με το σχολείο, το σχέδιο είναι να χωριστούν σε 3 σχολεία που ήδη λειτουργούν σε προκάτ».

«Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σήμερα θα έρθουν οι τοπικοί άρχοντες να ανοίξουν το σχολείο με δική τους ευθύνη. Υποτίθεται πως αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για να πληρωθούν τα χρήματα και να επικοινωνήσουν με τον Άρειο Πάγο για να δοθεί άδεια επαναλειτουργίας. Αυτό πάρει τουλάχιστον 15 μέρες. Ειπώθηκε ότι δεν δόθηκαν αυτά τα λεφτά γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments