Διεθνή

Αντιμέτωπη με συμμορίες μεταναστών η Σουηδία – Ετοιμάζεται να βει ο στρατός στους δρόμους

Αντιμέτωπη με συμμορίες μεταναστών η Σουηδία – Ετοιμάζεται να βει ο στρατός στους δρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: the analyst.gr, Αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή έξαρση βίας και «συμμοριτοπόλεμου» για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών είναι το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη η παραδοσιακά φιλήσυχη Σουηδία. 

Τουλάχιστον 12 νεκροί, ανάμεσά τους και αθώοι πολίτες, τον τελευταίο μήνα - Δραματικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή έξαρση βίας και «συμμοριτοπόλεμου» για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών είναι το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη η παραδοσιακά φιλήσυχη Σουηδία. 

Μόνο τον Σεπτέμβριο 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις – πυροβολισμούς και εκρήξεις – που σχετίζονται με συμμορίες μεταναστών.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι συμμορίες αυτές συχνά επιστρατεύουν εφήβους από φτωχές γειτονιές μεταναστών για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.

Χθες, Πέμπτη, δύο άνδρες πυροβολήθηκαν σε διαφορετικά επεισόδια κοντά στη Στοκχόλμη, ενώ μια 25χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση κοντά στην Ουψάλα.

Αυτά ήταν και τα περιστατικά που ξεχείλισαν το ποτήρι, αναγκάζοντας πλέον την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλει τον στρατό στους δρόμους για να υποστηρίξει την αστυνομία στο έργο της.

«Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον σε τηελοπτικό διάγγελμά  του χθες, Πέμπτη. «Θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες και θα τις νικήσουμε», τόνισε.

«Η εγκληματικότητα ανήλθε σε ένα επίπεδο που δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν. Η κατάσταση είναι σοβαρή στην Ουψάλα και σε όλη τη χώρα», δήλωσε από την πλευρά της η Καταρίνα Μπόβαλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουψάλα.

«Οι συγκρούσεις μεταξύ των εγκληματιών στη Σουηδία συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας. Αθώοι δολοφονούνται, τραυματίζονται. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στις τάξεις της αστυνομίας και μαζί με άλλους για να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Άντερς Θόρνμπεργκ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι σχεδόν 30.000 άνθρωποι στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με εγκλήματα συμμοριών. Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές στις μικρότερες πόλεις όπου το βίαιο έγκλημα αποτελούσε κατά το παρελθόν σπάνιο φαινόμενο.

Οι ένοπλες δυνάμεις στην μάχη της καταπολέμησης της βίας και αυστηρότερα μέτρα καταστολής 

Ο Σουηδός πρωθυπουργός κατηγόρησε μια «ανεύθυνη μεταναστευτική πολιτική» και την «αποτυχημένη ένταξη», μαζί με την «πολιτική αφέλεια», για την άνοδο της βίας των συμμοριών, αλλά είπε ότι η Σουηδία θα υιοθετήσει τώρα μια διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σήμερα, Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων και τον επικεφαλής της αστυνομίας,σε μία προσπάθεια καταστολής της βίας.

«Όλα είναι στο τραπέζι, τόσο στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου, όσο και των νόμων που πρέπει να αλλάξουν γρήγορα», είπε ο Κρίστερσον

Παράλληλα  πρόσθεσε ότι η Σουηδία θα επιδιώξει να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα, όπως περισσότερη επιτήρηση, ζώνες έρευνας και ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments