Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα για εμάς είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα για εμάς είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: [363645] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαγήςΝίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί, Παρασκευή 29/09, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς.

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που στη συνάντηση που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώθηκε –όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.– για «την υποστελέχωση και την υστέρηση σε κτιριακές υποδομές» που, σύμφωνα με τους υγειονομικούς, αποτελούν και «τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Τα προβλήματα, δυστυχώς, και εδώ είναι πολλά, όπως συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη, και να δοθούν κίνητρα σε όλες τις ειδικότητες για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας. Και, βέβαια, προτείνουμε να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όμως, μάλλον δεν ακούστηκε. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη.

Η αποτυχία αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, που είναι οι δεύτερες υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Γι’ αυτό, άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments