EDITOR'S PICK

Ο Ίλον Μασκ έκανε ανάρτηση υπέρ του ακροδεξιού AfD- Η απάντηση του Βερολίνου

Ο Ίλον Μασκ έκανε ανάρτηση υπέρ του ακροδεξιού AfD- Η απάντηση του Βερολίνου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Η ανάρτηση που αναδημοσίευσε ο Ίλον Μασκ ήταν του Radio Genoa και επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ τασσόταν υπέρ του AfD.

Παρέμβαση στη γερμανική πολιτική έκανε ο Ίλον Μασκ, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση που ήταν υπέρ του ακροδεξιού AfD, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Βερολίνου.

Η ανάρτηση που αναδημοσίευσε ο Ίλον Μασκ ήταν του Radio Genoa και επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ τασσόταν υπέρ του AfD.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οχτώ πλοία γερμανικών ΜΚΟ στη Μεσόγειο, που περισυλλέγουν παράτυπους μετανάστες για να τους ξεφορτώσουν στην Ιταλία. Αυτές οι ΜΚΟ επιχορηγούνται από τη γερμανική κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι το AfD θα κερδίσει τις εκλογές για να σταματήσει αυτή την ευρωπαϊκή αυτοκτονία», ανέφερε η ανάρτηση του Radio Genoa.

«Το γνωρίζουν αυτό οι Γερμανοί;», σχολίασε ο Ίλον Μασκ, αναδημοσιεύοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter. Η απάντηση από το Βερολίνο δεν άργησε.

«Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών», ήταν η απάντηση που πήρε ο δισεκατομμυριούχος από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή την εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ενισχύει οικονομικά τρεις ΜΚΟ που δρουν στη Μεσόγειο και μεταφέρουν τακτικά στην Ιταλία μετανάστες που έχουν διασώσει, κάτι που προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι.

Το μεταναστευτικό έχει γίνει κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Έσσης, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα ο Ίλον Μασκ- ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 250 δισεκατομμύρια σύμφωνα με το Forbes- ασχολείται ιδιαίτερα με την πολιτική, σημειώνει το Reuters.

Την Πέμπτη επισκέφθηκε τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό στο Τέξας, όπου συνάντησε πολιτικούς της περιοχής και εκπροσώπους των αρχών επιβολής του νόμου, για να έχει μια «αφιλτράριστη»- όπως είπε- εικόνα για την κατάσταση με το μεταναστευτικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments