Οικονομία

Σκρέκας: Παγκόσμιο πρόβλημα η αύξηση της τιμής του ελαιολάδου

Σκρέκας: Παγκόσμιο πρόβλημα η αύξηση της τιμής του ελαιολάδου
Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας για τα ζητήματα της ακρίβειας που απασχολούν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και για τις εισπρακτικές εταιρείες που κατάσχουν χρήματα που έχουν δοθεί ως αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς

«Το φαινόμενο της αύξησης του τιμής του ελαιολάδου είναι παγκόσμιο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να οριστεί πλαφόν.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «αν ορίζαμε την τιμή του λαδιού στον ελαιοπαραγωγό π.χ στα 4 ευρώ τότε θα ερχόταν οι Ισπανοί και θα αγόραζαν μαζικά με αποτέλεσμα να σημειωνόταν έλλειψη στην αγορά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους. «Αν διαπιστώσουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν περισσότερο κέρδος το 2023 από το 2021 θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα», τόνισε.

Επίσης επανέλαβε τη χρησιμότητα του ekatanalotis.gr μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.

Αναφορικά με τα καύσιμα είπε ότι και εκεί γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις ενώ τα επιδόματα επικεντρώνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη και στις περιοχές που έχει περισσότερο κρύο.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εισπρακτικές εταιρείες που κατάσχουν χρήματα που έχουν δοθεί ως αποζημίωση για τις καταστροφές  ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι για να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments