Πολιτική

Τσιόδρας για Κασσελάκη: Πήγε με τις γαλότσες στη Θεσσαλία για να εντυπωσιάσει [vid]

Τσιόδρας για Κασσελάκη: Πήγε με τις γαλότσες στη Θεσσαλία για να εντυπωσιάσει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [362073] ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αιχμές Τσιόδρα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη για την επίσκεψή του στη Θεσσαλία

Επικριτικός με την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλία φορώντας γαλότσες εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο κ.Τσιόρδας άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για  «εντυπωσιασμό» καθώς όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Πήγε με τις γαλότσες στη Θεσσαλία για να εντυπωσιάσει.

Ειδικότερα ο κ. Τσιόρδας αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη σημείωσε: «Ο Κασσελάκης θα πρέπει να μην αντιγράφει αφοριστικές τακτικές του παρελθόντος», είπε ο κ. Τσιόδρας σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένεις από έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος μπαίνει τώρα στην πολιτική σκηνή, να ακολουθήσει διαφορετικές τακτικές και να μην αντιγράφει τακτικές που έχουμε δει τόσα χρόνια, αφοριστικές, δηλαδή. Ο κρατικός μηχανισμός είναι κάπου αλλού; Δεν είναι εκεί; H Πυροσβεστική δεν ήταν εκεί, ο στρατός δεν ήταν εκεί, η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ήταν εκεί οι υπουργοί, δεν ήταν εκεί όλοι αυτοί που ήταν;».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας πρόσθεσε ότι «μπορείς να κάνεις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και να πεις “αυτό δεν το κάνεις καλά”, αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά ο γενικός αφορισμός “άφησαν τους ανθρώπους στην τύχη τους”, όταν ξέρεις ότι από την πρώτη στιγμή όσες δυνάμεις είχες ήταν στο πεδίο…».

Ανέφερε επίσης πως ο κ. Κασσελάκης πήγε με τις γαλότσες στις περιοχές της Θεσσαλίας για να δημιουργήσει «τις γνωστές εικόνες και να δημιουργηθούν και πάλι εντυπώσεις. Είναι εύκολο για κάποιον να πάει μια ώρα και να πιάσει το φτυάρι… Η δουλειά της αντιπολίτευσης των πολιτικών είναι να βοηθήσουν πραγματικά τους πολίτες και τους βοηθούν πραγματικά τους πολίτες με πολιτικές και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού».

 Δημήτρης Τσιόρδας: «Στόχος μας είναι να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ στις 13 περιφέρειες»

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο κ. Τσιόδρας έθεσε ως πήχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τις 13 περιφέρειες.

«Στόχος μας είναι να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ στις 13 περιφέρειες» είπε ο Δ. Τσιόδρας, και πρόσθεσε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές προφανώς έχουν πολιτικό χρώμα, όμως οι πολίτες δεν ταυτίζουν πάντα την επιλογή τους με κάποιον κομματικό υποψήφιο.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε επίσης: «Όσον αφορά στον πολιτικό χάρτη και το πολιτικό χρώμα, φαίνεται και από τις μετρήσεις τελευταίως ότι δεν έχει μεταβληθεί το πολιτικό κλίμα το οποίο είχαμε δει στις εθνικές εκλογές, παρά κάποια δυσαρέσκεια που καταγράφεται από τους πολίτες, γιατί μεσολάβησαν γεγονότα δύσκολα για την κυβέρνηση, όπως ήταν οι πλημμύρες ή οι πυρκαγιές, που πραγματικά δημιούργησαν κάποια δυσαρέσκεια και σε περιοχές αλλά και συνολικότερα.

»Ως εκ τούτου λοιπόν, για να ξαναπάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό το οποίο περιμένουμε είναι να εγκριθούν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στις δεκατρείς περιφέρειες και στις τρεις μεγάλες πόλεις που έχουμε δώσει χρίσμα. Και λέμε στις 13 περιφέρειες γιατί οι περιφερειάρχες θα πρέπει να συνεργάζονται καλά με την κεντρική κυβέρνηση, να συμμερίζονται το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει κυβέρνηση, γιατί και πολλούς πόρους έχουν να διαχειριστούν, αλλά και η κατεύθυνση αυτών των πόρων και το να συμμερίζονται ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί κεντρικά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ως εκ τούτου, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα επιδράσουν στις τοπικές κοινωνίες οι επιλογές και φαίνεται καθαρά και σε φαινόμενα».

Τσιόδρας: «Είχαμε ασχοληθεί με το ΟΑΚΑ»

«Ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση με αυτό το ζήτημα και γι’ αυτό είχαμε και τη μελέτη. Πράγματα τα οποία δεν είχαν γίνει επί σειρά ετών έγιναν τα τελευταία χρόνια. Το 2021, λοιπόν, παραγγέλθηκε μια μελέτη. Η αναμόρφωση του ΟΑΚΑ μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και δεσμεύτηκαν 57 εκατομμύρια. Παραγγέλθηκε λοιπόν η μελέτη. Η μελέτη ολοκληρώθηκε προχθές, όταν την πήραμε στα χέρια μας», είπε σχετικά με τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments