Ζώδια

Πώς θα είναι ο Οκτώβριος αστρολογικά; Τα 4 ζώδια που θα κυριαρχήσουν στις εξελίξεις

Πώς θα είναι ο Οκτώβριος αστρολογικά; Τα 4 ζώδια που θα κυριαρχήσουν στις εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Μπαίνουμε στον Οκτώβριο τον μήνα που έρχεται να τα αλλάξει όλα, καθώς έχουμε τη μεγαλύτερη πλανητική κινητικότητα των τελευταίων μηνών και φυσικά τις εκλείψεις της φθινοπωρινής περιόδου που οδηγούν σε δράσεις, πρωτοβουλίες, αλλά και αντιθέσεις όπως και εντάσεις.

ΚΡΙΟΣ Ο Οκτώβριος σας φέρνει αντιμέτωπους με σημαντικές αλήθειες που αφορούν κυρίως στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Αν έχετε διαφορές με τον σύντροφο, ένα φίλο ή ένα στενό συνεργάτη σας, πιθανώς τώρα να μην μπορείτε να κάνετε τα στραβά μάτια ή να το παραχώσετε κάτω από το χαλάκι. Τόσο η πορεία του Άρη απέναντι σας στον Ζυγό μέχρι τις 12/10 όσο και η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού στις 14/10 δημιουργούν περισσότερη ένταση σε μια ερωτική ή επαγγελματική σχέση και μάλιστα μπορεί όλο αυτό να προκύψει ως κεραυνός εν αιθρία. Προσπαθήστε να μη λειτουργήσετε παρορμητικά και με βιασύνη, γιατί είναι πιθανό να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Γι’ αυτό ας είστε λίγο πιο εγκρατείς στο πώς θα εκδηλώσετε τη δυσαρέσκεια, τα παράπονα ή τις αντιδράσεις σας. Πάρτε τον χρόνο σας. Από την άλλη είναι πιθανό να νιώθετε ένα αίσθημα κούρασης από τις σχέσεις σας. Από πράγματα που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικά αλλά ίσως είναι επαναλαμβανόμενα, όπως π.χ. να σας κριτικάρει αυστηρά ένας φίλος ή ο σύντροφός σας. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δωδεκαημέρου του Οκτωβρίου ο κυβερνήτης σας Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό πάνω στον Νότιο Δεσμό (Κάρμα) σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Χρειάζεται αρκετή προσοχή λοιπόν να μην μπείτε σε παιχνίδια δύναμης, σε τοξικές αντιπαραθέσεις κυρίως στον χώρο της καριέρας. Η Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14/10 θα μπορούσε να φέρει και μια κινητικότητα σε επίπεδο προτάσεων για συνεργασίες ή σχέσεις. Ένας κύκλος κλείνει ένας άλλος ανοίγει και είστε ακριβώς πάνω σε αυτή τη μετάβαση. Μέσα σε όλη αυτή την ένταση προσπαθήστε να είστε ευγενικοί με σας τους ίδιους και να μην αυτομαστιγώνεστε. Στις 12/10 ο κυβερνήτης σας Άρης θα προχωρήσει στον Σκορπιό μέσα στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στρέφοντας την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα. Από την άλλη, ο ίδιος οίκος αφορά τις βαθιές συναισθηματικές σας σχέσεις, αλλά και τα βαθύτερα συναισθήματα σας, τις φοβίες και τις ανασφάλειες σας φέρνοντας τα όλα αυτά στο προσκήνιο για να τα αντιμετωπίσετε. Ο μήνας θα κλείσει με μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά, καθώς ο Ερμής και ο Ήλιος στις 22/10 και στις 23/10 αντίστοιχα περνούν στον Σκορπιό. Επιπροσθέτως, στις 28/10 η δεύτερη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού πάλι φέρνει στο προσκήνιο τα οικονομικά. Είναι σημαντικό λοιπόν να διαθέσετε ενέργεια προκειμένου να διαχειριστείτε τα εισοδήματα σας, τα αποκτήματα σας, τις επενδύσεις σας, την ακίνητη και κινητή περιουσία σας με τον πιο σοφό τρόπο. Η έκλειψη αυτή είναι η τελευταία στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού κι έτσι τα επόμενα δυο χρόνια θα καταφέρετε με κάποιο τρόπο να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά και να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτόν τον τομέα.

ΤΑΥΡΟΣ Ο Οκτώβριος για σας είναι πάντα μήνας υποχρεώσεων, δουλειάς, επαγγελματικών φιλοδοξιών, καθώς είναι ο μήνας του Ζυγού, του ζωδίου που συμβολίζει όλα τα παραπάνω για το ζώδιο σας. Μάλιστα από τις 04/10, που θα προχωρήσει στον Ζυγό και ο Ερμής, θα καταφέρετε να βάλετε μια τάξη στην καθημερινότητα σας με ξεκάθαρες προτεραιότητες την υγεία και την εργασία. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πλήξετε ή ότι δεν θα υπάρχει κι ερωτικό ενδιαφέρον στον μήνα ή χαλαρές και διασκεδαστικές στιγμές. Καθώς η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, προχωρά στην Παρθένο στις 09/10, το ζώδιο που συμβολίζει την ερωτική σας ζωή, τα φλερτ, αλλά και ό,τι σας ενθουσιάζει και σας ψυχαγωγεί, ο Οκτώβριος δίνει και εγγυήσεις καλοπέρασης. Εκτός της φιλικής Αφροδίτης στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, θα περάσει και ο Άρης στις 12/10 που προχωρά στον Σκορπιό, δίνοντας σας περισσότερη ενέργεια για να κυνηγήσετε μεγαλύτερη ικανοποίηση στις σχέσεις σας. Αν είστε σε φάση να δεσμευτείτε ή στην ακριβώς αντίθετη να αποδεσμευτείτε από μια σχέση ή συνεργασία, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα θα σας δώσει το κίνητρο και την αποφασιστικότητα να το κάνετε. Η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου πραγματοποιείται στις 14/10 στον Ζυγό, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που δίνετε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις σας και σε αυτή που αφιερώνετε στη φροντίδα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Θα επηρεαστείτε περισσότερο οι γεννημένοι-ες στο τρίτο δεκαήμερο κι εσείς μπορεί να έχετε και αλλαγές στον χώρο εργασίας. Πιθανώς να σας ανατεθούν νέες ευθύνες, να υπάρχουν αλλαγές στους συνεργάτες σας ή να ολοκληρώσετε τον κύκλο μιας δουλειάς. Θα πρέπει να προσέξετε κοντά στην έκλειψη και θέματα υγείας, κι εννοείται να μην αφήνετε καμία ένδειξη χωρίς να την ερευνάτε σε βάθος. Αν εμφανιστούν προβλήματα και στους δυο τομείς υγείας και δουλειάς με λίγη υπομονή θα επιλυθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Στις 23/10 ξεκινά η εποχή του Σκορπιού και στο ίδιο ζώδιο βρίσκονται ήδη Ερμής και Άρης κάνοντας την τελευταία εβδομάδα του μήνα ιδιαίτερα έντονη σε εξελίξεις και σας πρωταγωνιστές, καθώς επιπροσθέτως η δεύτερη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο σας στις 28/10. Μετά από δυο χρόνια που οι εκλείψεις πραγματοποιούνταν στο ζώδιο σας και το απέναντι του Σκορπιού, αυτή είναι η τελευταία έκλειψη στο ζώδιο σας που κλείνει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο. Αν είστε γεννημένοι τον Απρίλιο, φαίνεται ότι θα προχωρήσετε σε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας που αφορά είτε τον τομέα των σχέσεων είτε ακόμη την επαγγελματική σας ταυτότητα. Σε κάθε περίπτωση αγαπητοί μου Ταύροι δεν πρέπει να ξεχνάτε την παρουσία του Δία στο ζώδιο σας, που σας προστατεύει από τα πολύ δύσκολα κι ανοίγει και τους ορίζοντες σας.

ΖΥΓΟΣ Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων σας, αλλά φέτος θα είναι κι ο μήνας θεμελιωδών αλλαγών στη ζωή σας και εκπλήξεων, καθώς η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο σας στις 14/10. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη μιας σειράς εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, δείχνοντας ότι βρίσκεστε σε ένα μεταβατικό στάδιο που όλα αλλάζουν. Ο μήνας σας θέλει πρωταγωνιστές του από την αρχή, όχι μόνο γιατί έχετε γενέθλια αλλά γιατί θα φιλοξενείτε εκτός του Ήλιου και τον Άρη μέχρι τις 12/10, αλλά και τον Ερμή από τις 04/10 μέχρι τις 22/10. Κάτω από αυτές τις επιρροές θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό σας, μεγαλύτερη ευκρίνεια, ενώ θα είστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη των προσωπικών σας στόχων. Αν μη τι άλλο ο Οκτώβριος είναι μήνας δράσης για σας, μόνο που στο πρώτο δεκαπενθήμερο αυτή η δράση συνοδεύεται κι από αρκετή ένταση. Βλέπετε ο Άρης φλερτάρει σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα μέχρι τις 12/10 δημιουργώντας ένα πλαίσιο αντιπαραθέσεων, εσωτερικών και εξωτερικών πιέσεων και κάποιες φορές ασφυξίας από τις πολλές και διαφορετικές υποχρεώσεις. Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας στις 14/10 είναι λίγο «σκοτεινή», με την έννοια ότι πυροδοτεί κάποια αρνητικά συναισθήματα ή θυμό καθώς σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Προσέξτε ιδιαίτερα υγεία, σχέσεις, μετακινήσεις και επικοινωνία και μη βιάζεστε σε τίποτε αν είστε γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Δεν είναι απίθανο να αποφασίσετε και μια αλλαγή στην εμφάνιση σας με αυτή την έκλειψη. Ακόμη, καθώς η Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη μπορεί να προκύψει μια ευκαιρία να μπείτε σε μια νέα σχέση ή συνεργασία. Αν νιώθετε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες σας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο σε μια σχέση ή συνεργασία, μπορεί να πάρετε απόφαση να την τελειώσετε κυρίως αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο. Τα θέματα των οικονομικών θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα με την είσοδο του Άρη, του Ερμή και του Ήλιου στον Σκορπιό στις 12/10, 22/10 και 23/10 αντίστοιχα και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας κυρίως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο. Πιθανώς να έχετε αυξημένα έξοδα ή μπορεί να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο εισόδημα σας. Τα θέματα των οικονομικών αφορά και η δεύτερη και τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 28/10. Πιθανώς να έχετε νέα για κάποια οικονομική διευθέτηση, για την απόδοση μιας επένδυσης, για μια ασφάλεια, διατροφή ή δάνειο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Αν το τελευταίο διάστημα νιώθετε κουρασμένοι, άτονοι ή γενικά δεν αισθάνεστε ότι είστε σε φόρμα ή σε τόσο κοινωνική διάθεση μην ανησυχείτε! Είναι απλώς αυτή η τόσο έντονη παρουσία πλανητών στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας πριν ξεκινήσουν τα γενέθλια σας, που δεν σας αφήνει αυτή την περίοδο να νιώσετε τόσο δυνατοί όσο επιθυμείτε, μια κατάσταση που εκτείνεται μέχρι τις 12/10 που θα περάσει ο Άρης στο ζώδιο σας και θα σας «ξυπνήσει» για τα καλά. Έτσι ο Οκτώβριος ξεκινά με πιο αργούς ή χαλαρούς ρυθμούς, αλλά από τις 12/10 κι έπειτα το πόδι σας θα είναι στο «γκάζι» και δεν θα φύγει από κει. Ίσως λοιπόν να αξιοποιήσετε το πρώτο δωδεκαήμερο του μήνα, που δεν πιέζεστε τόσο πολύ, προκειμένου να δυναμώσετε τον οργανισμό σας, να ασχοληθείτε με τη φυσική σας κατάσταση, να στραφείτε σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές και να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα και λίγη ώρα άσκησης και βαθιάς χαλάρωσης. Στην ίδια κατεύθυνση της φροντίδας της υγείας σας σάς ωθεί και η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου που πραγματοποιείται στον Ζυγό στις 14/10. Η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει και αλλαγές στον εργασιακό σας χώρο ή ένα μεγαλύτερο παρασκήνιο στα επαγγελματικά αν είστε γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Αυτή η Έκλειψη – Νέα Σελήνη μπορεί να δείχνει ακόμη κάτι το οποίο ετοιμάζετε μυστικά προκειμένου να το βγάλετε στην επιφάνεια λίγο αργότερα. Επειδή η κύρια όψη της είναι το τετράγωνο με τον Πλούτωνα έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για να αποφύγετε να μπλεχτείτε κάπου που δεν πρέπει. Αποφύγετε κουτσομπολιά, κρίσεις και επικρίσεις και μην ανοίγεστε πολύ σε άτομα που δεν ξέρετε τι ρόλο παίζουν. Η ερωτική σας ζωή θα κινηθεί, όπως θα διαβάσετε και στις ερωτικές προβλέψεις, σε πιο ήρεμους και χαλαρούς ρυθμούς αυτό το μήνα. Αν είστε σε μια καλή σχέση θα νιώσετε ότι το ταίρι σας σάς στηρίζει και σας βοηθά. Στα θετικά του Οκτωβρίου είναι και η είσοδος της Αφροδίτης στην Παρθένο στις 09/10 και για το υπόλοιπο του μήνα που αποτελεί το μαξιλαράκι ασφαλείας σας σε όσα απαιτητικά έχετε να διαχειριστείτε. Θα νιώθετε αν μη τι άλλο τη στήριξη φίλων και συνεργατών προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας και θα είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα σας χαρίζουν καθημερινά και κάποιες πιο διασκεδαστικές στιγμές. Το μεγάλο πάρτι στο ζώδιο σας ξεκινά όταν περάσουν μια εβδομάδα αργότερα στις 22/10 ο Ερμής και στις 23/10 ο Ήλιος στο ζώδιο σας, χρίζοντας σας πρωταγωνιστές στην τελευταία εβδομάδα του μήνα. Επιπροσθέτως η δεύτερη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου και τελευταία στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ταύρο θα λάβει χώρα στις 28/10 κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο αστάθειας σε προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις. Αν έχετε γενέθλια από τις 24/10 μέχρι και την 1η Νοεμβρίου αποκλείεται να μην έχετε μέσα στη νέα γενέθλια χρονιά σας μια σημαντική αλλαγή είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments