Ελλάδα

Σαρωτικές αλλαγές σε ΕΟΦ, ΟΔΙΠΥ και διοικήσεις Νοσοκομείων προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Σαρωτικές αλλαγές σε ΕΟΦ, ΟΔΙΠΥ και διοικήσεις Νοσοκομείων προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Πηγή Φωτογραφίας: [363930] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ "22nd HEALTHWORLD CONFERENCE, MAKING HEALTHCARE REFORM A POLITICAL AND INVESTMENT PRIORITY" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα αγκάθια και οι ελλείψεις.

Σαρωτικές αλλαγές σε Διοικήσεις και Οργανισμούς προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης ώστε να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό και ανασυγκρότηση του συστήματος Υγείας.  

Το φιλόδοξο σχέδιο του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει – στα χαρτιά τουλάχιστον – ένα διαφορετικό πρόσωπο για το ΕΣΥ, το οποίο -να σημειωθεί- ότι κλείνει αυτόν τον μήνα 40 χρόνια λειτουργίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν κρύβει πια τη δυσαρέσκειά του για μεγάλους Οργανισμούς τους οποίους επιδιώκει να μεταρρυθμίσει ξεκινώντας από τα πρόσωπα που τους διοικούντες. Κάτι που δεν έκρυψε και στο συνέδριο HEALTHWORLD με εκτενή του ομιλία.

Κατά τον υπουργό Υγείας, ο ΕΟΦ θέλει ριζική ανασυγκρότηση, ο ΟΔΙΠΥ που δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια για να αξιολογεί και να ενισχύει την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες δεν πράττει ουσιαστικά κανένα έργο, ενώ σοβαρότατο είναι το πρόβλημα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Sε ό,τι αφορά στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος – με ελάχιστες εξαιρέσει– αφού όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα στη Διοίκηση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, και ο νέος νόμος που προωθείται από το υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο διορισμού και αξιολόγησης των Διοικητών Νοσοκομείων δεν φαίνεται να αλλάζει πολύ τα σημερινά δεδομένα με τους κομματικά διορισμένους Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ.

Στις αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης ήταν να μοριοδοτηθούν όσοι έχουν διοικήσει νοσοκομείο για κάποια χρόνια (πιθανότατα 4), γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι και πάλι τα υπάρχοντα στελέχη θα υπερτερούν έναντι άλλων νέων στελεχών με προσόντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments