Αθλητισμός

Παιχνίδι έξι πόντων που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη πίστα [vid]

Παιχνίδι έξι πόντων που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη πίστα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Αν εξαιρέσεις το φυσικό τοπίο και τις μεγάλες αντιθέσεις από χιλιόμετρο σε χιλιόμετρο, όλα τα υπόλοιπα θυμίζουν Ελλάδα.

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από την Χάιφα για το πόσο σημαντική είναι η αυριανή αναμέτρηση του Τριφυλλιού κόντρα στην Μακάμπι.

Καλημέρα σας από το Ισραήλ, εδώ όπου από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται ο Παναθηναϊκός για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Αν εξαιρέσεις το φυσικό τοπίο και τις μεγάλες αντιθέσεις από χιλιόμετρο σε χιλιόμετρο, όλα τα υπόλοιπα θυμίζουν Ελλάδα.

Από τον εξαιρετικό για την εποχή καιρό, τα άπειρα κορναρίσματα στο αεροδρόμιο, την κίνηση αλά… Κηφισός που συνάντησε η ελληνική αποστολή στον δρόμο από το Τελ Αβίβ για την Χάιφα, στον έναν και μοναδικό αυτοκινητόδρομο που ενώνει τις παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι τους υπαλλήλους στο αεροδρόμιο που έλεγαν ”πάμε ΠΑΟ” και τους κεφάτους οδηγούς των van που οδηγούν με ελληνική νοοτροπία. ”Φώτα” στον μπροστινό για να αδειάσει την αριστερή λωρίδα και τα σχετικά. Δεν είναι τυχαίο πως λατρεύουν την ελληνική μουσική, από την Γλυκερία μέχρι τον Νίκο Βέρτη.

Εδώ, λοιπόν, σε τούτη την λωρίδα γης που είναι επτά φορές μικρότερη από την Ελλάδα και κατοικούν σε αυτή σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι (εξ ου και η τεράστια κίνηση στους δρόμους), ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης που θα του εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή του συνέχεια και το 2024.

Η μεγάλη του νίκη στη πρεμιέρα κόντρα στην Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (στο στάδιο που το κράτος και η διοίκησή του δήθεν δεν γνώριζαν πως είναι ακατάλληλο και έβαλαν σε κίνδυνο 120.000 ανθρώπους) σε συνδυασμό με την ήττα των Ισραηλινών στη Γαλλία, έχουν δημιουργήσει την συνθήκη ενός παιχνιδιού, στο οποίο αν το Τριφύλλι νικήσει επί της ουσίας θα έχει… καθαρίσει τουλάχιστον την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League και θα βάλει πλώρη για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, με την πρώτη να στέλνει απευθείας στους 16 του Europa League.

Είναι η αναμέτρηση αυτή ο ορισμός του εξάποντου. Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, ως πιο εφικτός στόχος φάνταζε η τρίτη θέση, το προσπέρασμα της Μακάμπι Χάιφα από τον Παναθηναϊκό. Φυσικά το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέδειξε απέναντι στο ”κίτρινο υποβρύχιο” πως είναι σε θέση να ”χτυπήσει” και τις δύο πρώτες θέσεις αλλά καλό είναι τα βήματα να γίνονται ένα-ένα.

Με νίκη το Τριφύλλι κάνει το 2/2 και αφήνει στο μηδέν την πρωταθλήτρια Ισραήλ, την οποία θα υποδεχθεί και στη Λεωφόρο στο φινάλε των ομίλων. Καταλαβαίνουμε πως θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να χαθεί η τρίτη θέση, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με έξι πόντους μετά από δύο αγωνιστικές και την Ρεν να έρχεται στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής του group.

Ακόμη και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα εδώ στο Ισραήλ, καθώς αφήνει μακριά την Μακάμπι. Μόνο αν χάσει ο Παναθηναϊκός ξαναβάζει γερά στο κόλπο την ομάδα από την Χἀιφα, ένα σύνολο που ψάχνεται μέσα στο χορτάρι μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Μπαχάρ για τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα.

Είναι μεγάλη η ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη…

Πηγή: sportdog.gr//Νίκος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments