Διεθνή

«Αγριότητα επιπέδου ISIS» η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, λέει ο Λευκός Οίκος

«Αγριότητα επιπέδου ISIS» η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, λέει ο Λευκός Οίκος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ», με σπίτια να καίγονται ολοσχερώς και νεαρούς ανθρώπους να σφαγιάζονται σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

Οι ΗΠΑ αποκαλούν την επίθεση της Χαμάς «αγριότητα επιπέδου ISIS», σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας είπε: «Θέλω να διαφοροποιήσω την περίπτωση αυτή από άλλες που έχουμε δει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς». Πρόκειται για μια «αγριότητα επιπέδου ISIS», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ», με σπίτια να καίγονται ολοσχερώς και νεαρούς ανθρώπους να σφαγιάζονται σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

ΗΠΑ: Συνυπεύθυνο το Ιράν στις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για άμεση συμμετοχή του

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, κατήγγειλε τον ρόλο της Τεχεράνης στη νέα κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (9/10) η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

«Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό τη Χαμάς και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή», είπε στο δίκτυο MSNBC. «Από αυτήν την άποψη, το Ιράν είναι σαφώς συνυπεύθυνο. Ωστόσο, όσον αφορά συγκεκριμένα στοιχεία για αυτές τις επιθέσεις, όχι, δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε.

Λευκός Οίκος: 11 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε δήλωση από τον Λευκό Οίκο, ανακοινώνοντας ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το έθνος και τον λαό του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε και μέσω social media.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments