Πολιτική

Μητσοτάκης: “H Ελλάδα είναι στους πρωταγωνιστές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ” [vid]

Μητσοτάκης: “H Ελλάδα είναι στους πρωταγωνιστές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364161] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΒ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Ελλάδα προσπαθεί πάντοτε να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να στηρίζει την ελληνική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις

«Η Ελλάδα θα είναι από τους νικητές της “πράσινης” μετάβασης. Καταρχάς, η χώρα μας είναι ήδη από τους παγκόσμιους πρωταγωνιστές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Χρειαζόμαστε περισσότερα φωτοβολταϊκά και αιολικά, αλλά μόνα τους δε φθάνουν.

Αυτή τη στιγμή, στηρίζουμε διασυνδέσεις, προκειμένου να λειτουργούμε περιφερειακά, εξάγοντας και εισάγοντας ενέργεια αναλόγως των δυνατοτήτων παραγωγής και των αναγκών κατανάλωσης. Τα δίκτυα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, είναι παγκόσμιο πρόβλημα και με καθυστέρηση καταλάβαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπορούν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η Ελλάδα προσπαθεί πάντοτε να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να στηρίζει την ελληνική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της “πράσινης” μετάβασης. Η προσαρμογή σε μία κλιματική κρίση, η οποία είναι ήδη παρούσα, αποτελεί υπερεπείγουσα προτεραιότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μέλλον, το οποίο μάς υποχρεώνει να κατασκευάζουμε καλύτερα ό,τι φτάχνουμε. Αυτός είναι ένας οδηγός, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε», τόνισε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments