Διεθνή

Ισραήλ: Ante portas η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ισραήλ: Ante portas η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Cnn.com

Προαναγγελία Χαμάς για παγκόσμια ημέρα οργής την Παρασκευή.

Για ακόμα ένα βράδυ η Γάζα παρέμεινε χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα αφού ο ισραηλινός στρατός σφίγγει τον κλοιό «χτυπώντας» κάθε 30 δευτερόλεπτα έναν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι άλλωστε θέμα λίγων ημερών ή ακόμα και ωρών, η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Παράλληλα, η Χαμάς κάλεσε ολόκληρο τον πλανήτη την Παρασκευή σε μια «Παγκόσμια ημερά οργής κατά του Ισραήλ».

Το Ισραήλ έχει οργανωμένο σχέδιο, αφού δεν σταματά να βομβαρδίζει τη Γάζα για να εξουδετερώσει κάθε τρόπο επικοινωνίας αλλά και κτίρια κομβικής σημασίας της Χαμάς. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση. Σε αυτή τη φάση, σε ένα θεωρητικό επίπεδο, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα από 48 μέχρι 72 ώρες για την επίθεση.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως δεν σκοτώνουν γυναικόπαιδα όπως κάνει η Χαμάς, εκτός αν μια γυναίκα ή ένα παιδί τους επιτεθεί με όπλο και πρέπει να αμυνθούν.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει να μεταφερθούν οι άμαχοι στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που δεν θα βομβαρδιστεί.

Επισημαίνεται ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε Χαλέπι και Δαμασκό, πριν προσγειωθεί εκεί ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η ισραηλινή Βουλή ενέκρινε την νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για ένα απαραίτητο πολιτικό βήμα προκειμένου να ληφθούν εν συνεχεία κρίσιμες επιχειρησιακές αποφάσεις.

Η Χαμάς έδωσε μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης μια ενημέρωση στα ξένα μέσα ενημέρωσης, μέσω του Telegram, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την ενημέρωση η οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα δήλωσε ότι «η απόφαση για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης ήταν εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή». Υπαινίσσεται με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είχε ανάμειξη η Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Παράλληλα, η Χαμάς κάλεσε ολόκληρο τον πλανήτη την Παρασκευή σε Παγκόσμια ημερά οργής κατά του Ισραήλ. Για το λόγο αυτό το Ισραηλινό ΥΠΕΞ καλεί να είναι προσεκτικός ολόκληρος ο εβραϊκός κόσμος για πιθανές επιθέσεις.

Με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος του Ισραήλ αποκάλυψε ότι οι νεκροί των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς φέρουν σημάδια άγριων βασανιστηρίων. «Όσο υπάρχουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ δεν θα είναι μόνο του» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν από το Τελ Αβίβ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νετανιάχου, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.  

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς,  την ώρα που το Ιράν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να σταθούν ενάντια στο Ισραήλ.

Με την ένοπλη σύγκρουση στο Ισραήλ να κλιμακώνεται, η διεθνής κοινότητα εντείνει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο εκπρόσωπος του IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε: «Πλέον έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες 97 απαχθέντων».

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να εντοπίσει τις κρυψώνες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τέλος, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει: «Πιστεύουν πως η Χαμάς κρατά αυτούς τους ομήρους σε διάφορα σημεία διασκορπισμένους μέσα στη Γάζα, σε υπόγεια τούνελ. Και συγκεκριμένα πιστεύουν πως αυτές οι τοποθεσίες δεν είναι γνωστές, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί άλλες φορές από την Χαμάς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments