Διεθνή

Συναντήθηκαν Νετανιάχου – Μπλίνκεν: “Η Χαμάς θυμίζει τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS” [vid]

Συναντήθηκαν Νετανιάχου – Μπλίνκεν: “Η Χαμάς θυμίζει τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr, Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για "φρικαλεότητες" και "σκληρότητα", ενώ ο Μπλίνκεν καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς ως "απάνθρωπες".

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη, για να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για “φρικαλεότητες” και “σκληρότητα”, ενώ ο Μπλίνκεν καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς ως “απάνθρωπες”.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Χαμάς είναι “εχθρός του πολιτισμού” και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξή της προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ακούμε για τις ιστορίες φρίκης και τις ιστορίες ηρωισμού. Οι ιστορίες φρίκης λένε τα πάντα γι’ αυτούς και οι ιστορίες ηρωισμού λένε τα πάντα για εμάς.”

“Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων”, συνέχισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι “καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν, θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις.”

Μπλίνκεν: Τουλάχιστον 25 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς

Ο Μπλίνκεν, από την πλευρά του, καταδίκασε τη “σκληρότητα και την απανθρωπία της Χαμάς, που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS.” Ακόμη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ “σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή για αυτό το έθνος και, στην πραγματικότητα, για ολόκληρο τον κόσμο.”

Πρόσθεσε επίσης: “Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος.” Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο παππούς του διέφυγε από πογκρόμ στη Ρωσία, και ο πατριός του επέζησε από τα στρατόπεδα εξόντωσης που λειτούργησε η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία.

Όπως ανέφερε, τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments