Τεχνολογία

Σχεδιάζεται οδικό δίκτυο στη Σελήνη με σύμμαχο το ηλιακό φως

Σχεδιάζεται οδικό δίκτυο στη Σελήνη με σύμμαχο το ηλιακό φως

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σελήνη αυτή τη φορά για να μόνιμη εγκατάσταση αρχικά με δημιουργία επανδρωμένων βάσεων και στη συνέχεια με δημιουργία οικισμών και αποικιών

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σελήνη αυτή τη φορά για να μόνιμη εγκατάσταση

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σελήνη αυτή τη φορά για να μόνιμη εγκατάσταση αρχικά με δημιουργία επανδρωμένων βάσεων και στη συνέχεια με δημιουργία οικισμών και αποικιών. Στις επανδρωμένες αποστολές που οργανώνονται για τη Σελήνη θα υπάρχουν και οχήματα μετακίνησης των αστροναυτών στο σεληνιακό έδαφος.

Έχουν παρουσιαστεί μάλιστα διαφόρων ειδών οχήματα στα οποία οι αστροναύτες θα μπορούν όχι μόνο να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις στο φυσικό μας δορυφόρο αλλά να διαμένουν μέσα σε αυτά για να ολοκληρώνουν τις αποστολές εξερεύνησης και εργασιών που θα έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν κάθε φορά ταξιδεύοντας σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τις βάσεις και τα διαστημόπλοια τους.

Όμως η επιφάνεια της Σελήνης παρουσιάζει μια σειρά από δυσκολίες και κινδύνους για την κίνηση των οχημάτων πάνω σε αυτή και για αυτό τον λόγο οι σχεδιαστές τέτοιων οχημάτων λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις συνθήκες και προσπαθούν να αναπτύξουν μηχανισμούς προστασίας των οχημάτων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Aalen στη Γερμανία προσέγγισαν το ζήτημα της μετακίνησης των ανθρώπων στη Σελήνη με διαφορετικό τρόπο. Αντί να σκεφτούν την ανάπτυξη τεχνολογιών και συστημάτων για τα οχήματα σκέφτηκαν ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό να δημιουργηθούν οδοστρώματα παρόμοια με αυτά της Γης για να κινούνται τα οχήματα πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σεληνιακοί λεωφόροι

Οι ερευνητές εργάζονται στην ανάπτυξη ενός συστήματος που θα κάνει το ηλιακό φως που πέφτει στην επιφάνεια της Σελήνης να λιώνει την σκόνη και τα άλλα υλικά από τα οποία αποτελείται μετατρέποντας σε ένα νέο πιο στέρεο, πιο σταθερό υλικό το οποίο θα αποτελέσει τη βάση δημιουργίας δρόμων πάνω στους οποίους θα κινούνται τα οχήματα των αστροναυτών και αργότερα των κατοίκων του φεγγαριού. Με τον ίδιο τρόπο θα κατασκευάζονται και χώροι υποδοχής ή εκτόξευσης διαστημοπλοίων και πυραύλων στο σεληνιακό έδαφος.

Η ερευνητική πραγματοποιεί πειράματα με προσομοιωμένη σεληνιακή σκόνη που έχει δημιουργηθεί για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό λέιζερ που παίζει τον ρόλο της ηλιακής ακτινοβολίας για να διαπιστώσουν αν και σε τι βαθμό μπορεί να γίνει η μετατροπή του σεληνιακού εδάφους σε δρόμο που θα κινούνται οχήματα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα πρώτα αποτελέσματα των πειραμάτων είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι μπορεί η μέθοδος αυτή να λειτουργήσει στη Σελήνη και να φτιάξουμε εκεί ένα οδικό δίκτυο που να εξυπηρετεί την μετακίνηση των ανθρώπων εκεί. Ομολογούν βέβαια ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή προσπάθεια ώστε να είναι το σύστημα αυτό λειτουργικό σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στη Σελήνη, και σε μεγάλη κλίμακα. Όμως θεωρούν ότι επέδειξαν ότι υπάρχει τρόπος να μετασχηματίσουμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα επεμβατικές μεθόδους το σεληνιακό περιβάλλον για να ζήσουμε εκεί πιο άνετα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments