Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία της εγκληματικότητας ανηλίκων – 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο

Σοκάρουν τα στοιχεία της εγκληματικότητας ανηλίκων – 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι κατά τόπους Διευθύνσεις τους θα συνεχίσουν να ενεργούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την ασφάλεια της νεολαίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα για το ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων και ανακοίνωσε στοιχεία για συλλήψεις και δικογραφίες που σχηματίστηκαν για χιλιάδες υποθέσεις. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την ασφάλεια της νεολαίας, αντιμετωπίζοντας την παραβατικότητα των ανηλίκων στην Αττική και όλη την Επικράτεια. Τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 1.353 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, ενώ συνολικά σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις. Μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν:

86 για πρόκληση σωματικών βλαβών, 17 για βιασμό ή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων, 242 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας, 28 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 75 για εξαρτησιογόνες ουσίες, 292 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες), 2 για αρπαγή ανηλίκων, 7 για εγκληματική οργάνωση, 8 για απείθεια και 4 για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, 9 για πλαστογραφία, 4 για εμπρησμό και 16 για απειλή

Η πλειονότητα των συλλήψεων καταγράφηκε στην Αττική, όπου μεταξύ άλλων συνελήφθησαν:

33 για πρόκληση σωματικών βλαβών, 10 για βιασμό ή γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων, 12 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας, 13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 19 για εξαρτησιογόνες ουσίες, 147 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες)

Η Ελληνική Αστυνομία και οι κατά τόπους Διευθύνσεις τους θα συνεχίσουν να ενεργούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την ασφάλεια της νεολαίας, αντιμετωπίζοντας με τη δέουσα ευαισθησία φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας, ενός ζητήματος που απασχολεί πολλές χώρες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments