Πολιτική

Δένδιας: Διαχρονική και απόλυτη προσήλωση στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας μας

Δένδιας: Διαχρονική και απόλυτη προσήλωση στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 111ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

«Την απόλυτη συνταγματική υποχρέωση υπεράσπισης του έσχατου βράχου και της έσχατης βραχονησίδας της πατρίδας μας» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε, «δεν έχει καμία πρόθεση, αλλά και δεν υφίσταται καμία συνταγματική πρόβλεψη για να καταστεί η χώρα περιορισμένης κυριαρχίας. Διατηρεί, όπως κάθε χώρα στον πλανήτη, το αυτονόητο δικαίωμα της άμυνας έναντι κάθε επιβουλής. Διατηρεί το δικαίωμα της άμυνας κάθε σημείου του εθνικού της χώρου».

Όπως ανέφερε: «Τα νησιά του αρχιπελάγους μας σηματοδοτούν όχι μόνο τα δικά μας εθνικά ελληνικά σύνορα, αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Συνιστούν για εμάς τους Έλληνες τον πυρήνα και το σημείο που πάλλεται ιστορικά η καρδιά της χώρας, που πάλλεται η καρδιά της πατρίδας μας».

Δένδιας: Ο Άγιος Ευστράτιος γιορτάζει τα 111 χρόνια από την αποτίναξη του ζυγού

«Ο Άγιος Ευστράτιος», είπε, «γιορτάζει τα 111 χρόνια από την αποτίναξη του ζυγού, που τον κρατούσε μακριά από τον εθνικό κορμό. Ο Εθνικός Στόλος και η στρατιωτική αρετή των Ελλήνων κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, απελευθέρωσαν το νησί από τους Οθωμανούς. Το ενσωμάτωσαν στο αναγεννημένο ελληνικό κράτος».

«Η απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου, αποτελεί μια από τις ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για την εθνική μας ολοκλήρωση» επισήμανε.

Χαρακτήρισε, δε, τον Άγιο Ευστράτιο, «ένα νησί που έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και στο οποίο βρίσκεται το Μουσείο Δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments