Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Προεδρικών και Ομπρέλας

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Προεδρικών και Ομπρέλας

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο κύριες πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαθαίνει διαρκώς και περισσότερο το ρήγμα, το οποίο χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Στέφανου Κασσελάκη και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, που είναι γνωστή ως Ομπρέλα.

Σύμφωνα με τα νέα περιστατικά διχογνωμίας και επαύξησης των προστριβών, ο Ευκλείδης Τσακώτος διερωτάται αν αυτός εκπροσωπεί το σκοτάδι, για το οποίο έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος του κόμματος, και ηγετικά στελέχη της αριστερής τάσης συγκρούστηκαν λεκτικά με τον έμπιστο και στενό συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Παύλο Πολάκη.

Τσακαλώτος: Εγώ είμαι το σκότος;

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την ατάκα του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτις στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία αναρωτήθηκε: «Όταν έλεγε ότι κέρδισε το φως, εννοούσε πως εγώ είμαι το σκοτάδι;»

Ο πρώην υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως «πολιτικά, αλλά και ανθρώπινα, με επηρέασε πολύ η ίδια η ομιλία του Προέδρου εκείνο το βράδυ, όπου αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, μας είπε ότι κέρδισε το φως. Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι;».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει από τις δύο εθνικές εκλογές, τις προεδρικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές βαριά τραυματισμένος» και «η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες».

Η έκκληση για ενότητα έρχεται από δύο πλευρές”, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, “η μία πλευρά αφορά τους συντρόφους και συντρόφισσες που πραγματικά αγωνιούν για την ενότητα του κόμματος. Η άλλη πλευρά όμως είναι αυτή που θέλει να επιβληθεί η πλειοψηφία στην μειοψηφία με όρους νικητή-ηττημένου, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τη δεύτερη και παραβιάζοντας τη δημοκρατική αρχή που στηρίζεται σε μία διαλεκτική σχέση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, με συντροφικότητα και σεβασμό.

“Ως γνωστόν εγώ δεν συνεχάρην το νέο πρόεδρο το βράδυ των προεδρικών εκλογών. ‘Έλλειψη αστικής ευγένειας μου είπαν, χωρίς να λείψουν και πάλι οι ανθρωποφαγικές επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Πολιτικά, αλλά και ανθρώπινα, με επηρέασε πολύ η ίδια η ομιλία του Προέδρου εκείνο το βράδυ, όπου αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, μας είπε ότι κέρδισε το φως. Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι;”, διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

“Λόγω του Πολάκη χάσαμε πέντε μονάδες στις εκλογές”

Εκρηκτικό, όμως, ήταν το κλίμα και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου το ρήγμα μεταξύ των προεδρικών και των στελεχών της «Ομπρέλας» βάθυνε ακόμα περισσότερο.

Ο Παύλος Πολάκης, που ως γνωστόν έχει τοποθετηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη συντονιστής όλων των τομεαρχών, άσκησε έντονη κριτική στους προηγούμενους τομεάρχες για το θέμα με τις λίστες με τις εταιρείες που λαμβάνουν χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης κατηγορώντας τους ότι δεν τα ανέδειξαν επαρκώς.

Η αποστροφή του Π. Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της «Ομπρέλας», όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ανδρέας Ξανθός. Που πέρασαν στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι «κάθε φορά που βγαίναμε στα κανάλια, από τα πέντε λεπτά που είχαμε, τα τρία απολογούμασταν για τις τοποθετήσεις του Παύλου». «Εξαιτίας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες και τώρα έρχεται εδώ και παριστάνει τον τιμητή», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ ο Π. Σκουρλέτης τον χαρακτήρισε «τον καλύτερο χορηγό του Μητσοτάκη», με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση για λίγα λεπτά.

Παράλληλα, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στη στάση του κόμματος στο θέμα των εμβολίων, «δείχνοντας» προς την πλευρά του Α. Ξανθού, ο οποίος είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments