Διεθνή

Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Καταδικάζει την επίθεση στον εκκλησιαστικό χώρο στη Γάζα

Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Καταδικάζει την επίθεση στον εκκλησιαστικό χώρο στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: A man carries a crying child as he walks in front of a building destroyed in an Israeli air strike in Gaza City (Photo: Mohammed Abed)

«Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε την «έντονη καταδίκη» του για την επίθεση στον εκκλησιαστικό χώρο στη Γάζα.

«Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο. Μάρτυρες είπαν στο Γαλλίκό πρακτορείο ειδήσεων ότι η επίθεση φαίνεται να είχε στόχο σημείο κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, όπου πολλοί Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει εν μέσω βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Μάρτυρες είπαν ότι η αεροπορική επίθεση κατέστρεψε την πρόσοψη της εκκλησίας και προκάλεσε την κατάρρευση ενός παρακείμενου κτιρίου, προσθέτοντας ότι πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η εκκλησία που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται κοντά στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο «Αλ Αχλι» που βομβαρδίστηκε πριν από δύο ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments