Nέα της αγοράς

Crypto: Νέες διώξεις μεγάλων «παικτών» για απάτη 1,1 δισ. δολαρίων

Crypto: Νέες διώξεις μεγάλων «παικτών» για απάτη 1,1 δισ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: prevezanews.gr, Η NYAG επιδιώκει να αποκλείσει τις Gemini, Genesis και DCG από τον κλάδο χρηματοοικονομικών επενδύσεων στη Νέα Υόρκη.

Η NYAG επιδιώκει να αποκλείσει τις Gemini, Genesis και DCG από τον κλάδο χρηματοοικονομικών επενδύσεων στη Νέα Υόρκη.

Μήνυση κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων Gemini Trust Co. (Gemini), της εμπορικής εταιρείας Genesis Global Capital και του όμιλου Digital Currency Group (DCG) κατέθεσε σήμερα η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης (NYAG), Λετίσια Τζέιμς, για φερόμενη εξαπάτηση περισσότερων από 230.000 επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 29.000 Νεοϋορκέζων, ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η NYAG επιδιώκει να αποκλείσει τις Gemini, Genesis και DCG από τον κλάδο χρηματοοικονομικών επενδύσεων στη Νέα Υόρκη.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι η Gemini γνώριζε ότι τα δάνεια της Genesis δεν ήταν εξασφαλισμένα και κάποια στιγμή ήταν πολύ συγκεντρωμένα σε μια οντότητα, την εμπορική εταιρεία Alameda του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αλλά δεν αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες στους επενδυτές.

Κατηγορίες

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατηγόρησε επίσης τη Genesis και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Σοϊτσίρο Μόρο καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της DCG Μπάρι Σίλμπερτ για εξαπάτηση επενδυτών και του κοινού, προσπαθώντας να αποκρύψει ζημίες άνω του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τις οποίες επωμίστηκαν οι επενδυτές.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η Genesis δάνειζε τα ποσά της εταιρείες σε θεσμικούς, αποδίδοντας το επιτόκιο στους αρχικούς δανειστές, τους πελάτες του ανταλλακτηρίου. Όμως, λίγο μετά τη χρεοκοπία της FTX, η Gemini σταμάτησε την απόδοση των επιτοκίων, καθώς και η Genesis Global Capital σταμάτησε να αποδίδει τα ποσά.

Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τις προκλήσεις που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η βιομηχανία κρυπτογράφησης σχεδόν ένα χρόνο μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX του Μπάνκμαν-Φριντ, που είχε οδηγήσει σε κατάρρευση της εταιρείας.

Οι DCG και Gemini δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments