Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντική η απόφαση Παπαδημούλη να μην κατέβει στις ευρωεκλογές [vid]

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντική η απόφαση Παπαδημούλη να μην κατέβει στις ευρωεκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στην Πρέβεζα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης (Παρασκευή 29/03/2019) όπου απηύθυνε ομιλία με θέμα "Ευρωεκλογές και Προοδευτικό Μέτωπο ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

«H ανανέωση αυτή θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και είναι πολύ σημαντική η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας και αυτός στη δυνατότητα ανανέωσης», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Μήνυμα ανανέωσης εκπέμπουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια νέα σχέση με τη βάση του κόμματος και την κοινωνία και απευθύνοντας κάλεσμα «στους πολίτες, τους νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν».

«H ανανέωση αυτή θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και είναι πολύ σημαντική η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας και αυτός στη δυνατότητα ανανέωσης», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οπως επισημαίνουν, «από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου ήταν να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια σειρά από θέσεις και αυτό θα συνεχισθεί όσο θα προχωρά ο αδιαμεσολάβητος διάλογος με τη βάση του κόμματος και το άνοιγμα στην κοινωνία, για μια αριστερά της νίκης και όχι της ήττας».

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Attica TV, δήλωσε ότι «δεν είναι ανύπαρκτο το ενδεχόμενο να έρθει τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές», για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει από τώρα να εργαστούμε για να το αποτρέψουμε».

Σε σχέση με τη μη ανανέωση της υποψηφιότητάς του για την επόμενη Ευρωβουλή, ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε πως ολοκληρώνει την κοινοβουλευτική του διαδρομή και πρόσθεσε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποτραπούν ρήξεις και για να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ευρωεκλογές».

«Οι πολίτες δίνουν άνιση μάχη με την ακρίβεια»

Αναφορικά με την ακρίβεια, οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου σημείωσαν πως η κυβέρνηση «επιδίδεται σε αδιάκοπα επικοινωνιακά παιχνίδια για να κρύψει την πλήρη αδιαφορία της για την καθημερινή άνιση μάχη που δίνουν οι πολίτες με την ακρίβεια».

«Η κυβέρνησης της χώρας όπου το 29% των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας από την ακρίβεια, επιμένει στη στρατηγική επιλογή ενίσχυσης της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας», τόνισαν, ενώ επικαλέστηκαν πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες «έχουμε τις υψηλότερες τιμές πανευρωπαϊκά σε βασικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι καταναλωτές σε “φθηνές λύσεις”».

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, προχθές, ότι μπορεί και θα πατάξει την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών. Ο υπουργός του, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε σήμερα ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε και κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλουν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια. Προτιμούν τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ, με μπόλικη κοροϊδία, από το να βγαίνει ο μήνας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

«Απαιτείται άμεσα λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας και τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και στα είδη άμεσης ανάγκης. Πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα δομικά μέτρα πολιτικής μακράς πνοής, μαζί με όποιες ενισχύσεις κρίνεται ότι βοηθούν συγκυριακά. Ενα από αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ με συγκεκριμένους όρους. Η λύση δεν είναι τα διάφορα pass», συμπλήρωσαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments