SPOTLIGHTS

Athens Calling: Προτάσεις για εξόδους στην Αθήνα το επόμενο δεκαήμερο

Athens Calling: Προτάσεις για εξόδους στην Αθήνα το επόμενο δεκαήμερο

Πηγή Φωτογραφίας: Beer Central FestivaL

Όσα έρχονται αυτό το διάστημα στην πρωτεύουσα

Η νέα σεζόν για την Αθήνα φέρνει καινούριες προτάσεις στην πολιτιστική της σκηνή, και καλεί τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες της να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες. Στην παρακάτω ατζέντα, συγκεντρώσαμε ό,τι «τρέχει» αυτήν τη στιγμή στην πρωτεύουσα, καθώς και όλα αυτά που θα μας απασχολήσουν το επόμενο δεκαήμερο.

Η πιο updated ατζέντα της Αθήνας είναι εδώ! Theatre «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου

View this post on Instagram

A post shared by musicitygr (@musicity.gr)

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, θα παρουσιαστεί με συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα. Στον ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη.

Info: Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.

«Εγκλήματα Καρδιάς» της Beth Henley

Ο Αλέξανδρος Κοέν σκηνοθετεί το συναρπαστικό έργο της Beth Henley «Εγκλήματα καρδιάς» (Βραβεία Πούλιτζερ και Κριτικών Νέας Υόρκης) με μια ομάδα νέων, εκλεκτών ηθοποιών στη Θεατρική Σκηνή του Faust. Τοποθετημένο σε μια κωμόπολη του Μισσισσιππή το έργο παρακολουθεί τη ζωή τριών –όχι και τόσο συνηθισμένων– αδελφών. Τρία δυναμικά κορίτσια με διαφορετικές προσωπικότητες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σ’ έναν κόσμο διαφορετικό για την καθεμία της. Παίζουν: Άννα Αμπραχαμιάν, Παντελής Αρουσαλίδης, Χριστιάννα Μαριόλη, Δανάη Μοσχολέα, Μάριος Σακκάς.

Info: Θεατρική Σκηνή Faust, Αθηναΐδος 12, Πέμπτη στις 20:00.

«Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα» του Eric-Emmanuel Schmitt

Αγαπάμε έναν άνθρωπο γι’ αυτό που είναι και συχνά παύουμε να τον αγαπάμε γιατί παραμένει αυτό που είναι. Είναι ο πόνος της αγάπης αναπόφευκτος; Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ’ όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών. Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Άρης Λεμπεσόπουλος.

Info: Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Τετάρτη – Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

«Το πάρτι της ζωής μου» της Ελένης Ράντου

View this post on Instagram

A post shared by Eleni Rantou (@eleni_rantou)

Η Ελένη Ράντου πλάθει μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και “αμνησίας”, ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής. Η ηθοποιός σε μια solo performance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία…

Info: Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 20:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.

Cinema The Teachers’ Lounge

Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς είναι μια ακαταμάχητη μελέτη στις σχέσεις εξουσίας και τις σεισμικές επιπτώσεις που έχουν οι φαινομενικά μικρότερες αποφάσεις στη ζωή, ένα αγωνιώδες θρίλερ με το σχολείο ως μικρόκοσμο όπου ο έξω κόσμος δεν υπάρχει πια, και τίποτα δεν μένει κρυφό. Πρωταγωνιστούν: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau.

Info: Cine Αλεξάνδρα, Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη στις 20:15.

Killers Of The Flower Moon

Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι κτηνώδεις αυτές δολοφονίες έμειναν στην Ιστορία ως Κράτος του Τρόμου. Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone.

Info: Cine Πολεμικό Μουσείο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 20:00, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.

”Cinema made in Italy / Athens” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Cinecittà, η πολιτιστική πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στην οθόνη μας και παρουσιάζουν 10 νέες ιταλικές ταινίες σε ελληνική πρεμιέρα, από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το Μπελίσιμα του Λουκίνο Βισκόντι με την Άννα Μανιάνι, σε νέα αποκατεστημένη κόπια.

Info: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μεγ. Αλεξάνδρου 136, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ.

Νίκος Σαμαράς, έκθεση “esotopes”

H ΔΛ Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Σαμαρα με τίτλο “esotopes” (Ισότοπα). Είναι ένα σύνθετο project με εγκατάσταση, βιντεοπροβολές, ηχητικό ντοκουμέντο, αλλά και ζωγραφική επάνω σε τελάρο και επιφάνεια αλουμινίου. Στην πρώτη εκδοχή των Ισοτόπων των Δεκέμβριο του 1996 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα η Αθηνά Σχινά ιστορικός τέχνης που είχε και την επιμέλεια της έκθεσης, σε κριτικό σημείωμα στο περιοδικό τέχνης ΑΡΤΙ στο τεύχος 34 αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο καλλιτέχνης, με αφορμή την ολοκλήρωση δέκα χρόνων από το τραγικό ραδιενεργό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, επεξεργάστηκε σε πολλά επίπεδα την ιδέα του, παρουσιάζοντάς την με την ενότητα έργων του “Ισότοπα”».

Info: ΔΛ Gallery, Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς, Πέμπτη και Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00.

Εκθεση έργων Βαρώτσου, Πανιάρα, Σόρογκα «Γλώσσα μυστική»

Η Sianti Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Κώστα Βαρώτσου, Κώστα Πανιάρα και Σωτήρη Σόρογκα με τίτλο «Γλώσσα Μυστική», η οποία συνοδεύεται από τον ομότιτλο κατάλογο. Οι τρεις καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες παρουσιάζονται σε έναν απρόβλεπτο, όμως ουσιαστικό διάλογο: Ο αείμνηστος Κώστας Πανιάρας με την ηφαιστειακή χρωματικά και εκρηκτική κινητικά ζωγραφική του, ο λυρικός της οπτικής ανάμνησης και της σιωπηλής υποβολής των εικόνων, Σωτήρης Σόρογκας και, τέλος, ο Κώστας Βαρώτσος, ένας δημιουργός που συνδυάζει στις γλυπτικές του μορφές την τεχνολογία και την ποιητική αύρα των πραγμάτων, των διαφορετικών υλικών, την διαφάνεια αλλά και συγχρόνως την δυναμική επιβολή που μπορεί να διακρίνει μίαν γλυπτική κατασκευή.

Info: Sianti Gallery, Νηρηίδων 18, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 20:00, Τετάρτη 10:00 – 15:00, Σάββατο 10:00 – 16:00.

Αρτεμις Ποταμιάνου, έκθεση “I want to be the Hero of my story”

Στην ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου με τίτλο “I want to be the Hero of my story”. Στην έκθεση παρουσιάζονται πέντε in situ εγκαταστάσεις συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο αφήγημα για τη γυναικεία συνθήκη, συνέχεια της προβληματικής της προηγούμενης της ατομικής έκθεσης “Your history, it’s not my story”. Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Info: ΕΝΙΑ Gallery, Μεσολογγίου 55, Πειραιάς, Πέμπτη και Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00.

Αλέξανδρος Γεωργίου, έκθεση “Τρεις ήπειροι, τρεις φίλοι. Σχέδια 1993-2023”

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση, με τίτλο «Τρεις ήπειροι, τρεις φίλοι. Σχέδια 1993-2023» περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια έργα σε χαρτί, φτιαγμένα από το 1993 έως σήμερα. Τα σχέδια αποτελούν σημαντικό μέρος της ευρηματικής εργασίας του Γεωργίου και παρουσιάζονται στο σύνολό τους για πρώτη φορά. O καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει ένα μίνι εργαστήριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπου θα δημιουργεί έργα αναπτύσσοντας έναν διάλογο με τους επισκέπτες.

Info: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνιδίου & Μυλλέρου Μεταξουργείο, Τρίτη – Σάββατο 11:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00.

Music stages ”Red Snapper” live στο Fuzz

Γνωστοί για το μοναδικό κράμα acid jazz, trip hop και ψυχεδελικού surf με ηλεκτρονικό ήχο και ακουστικά όργανα, καθώς και το εκρηκτικό ταπεραμέντο τους στις ζωντανές εμφανίσεις, οι Βρετανοί Red Snapper επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μας παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο, “Everybody Is Somebody”. Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, “Everybody Is Somebody” κυκλοφόρησε από τη Lo Recordings τη χρονιά που μας πέρασε, και έσπρωξε τους Βρετανούς να ξεκινήσουν άλλη μία περιοδεία· με τη στάση τους στην Αθήνα να ανακοινώνεται για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στο Fuzz Club, αναμένουμε μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια και το μοναδικό acid jazz/trip hop/funk παλμό των Red Snapper.

Info: Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, 20 Οκτωβρίου στις 20:00.

Pink Floyd Tribute by Echoes

View this post on Instagram

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd)

Οι Pink Floyd είναι μια από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών και έχουν πλέον κατακτήσει τη θέση τους ανάμεσα στους Θεούς της Ροκ! Από τον πρόωρο θάνατο του πιανίστα των Pink Floyd, Richard Wright το 2008, είναι δυστυχώς ξεκάθαρο πως δε θα εμφανιστούν με την original μπάντα ξανά. Έτσι λοιπόν, το Pink Floyd Tribute band, Echoes, συνεχίζει να κουβαλάει μαζί του την πλούσια κληρονομιά της θρυλικής αυτής μπάντας. Το σόου “Pink Floyd’s students” το έχει αποδείξει πολύ εντυπωσιακά αυτό τα πρόσφατα χρόνια σε πάνω από 500 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ με τους Hooters, τον Joe Cocker, τους Ten Years After και πολλούς ακόμα, εμπνέοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου! Το Echoes αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες Tribute μπάντες παγκοσμίως και αυτό φάνηκε και από το live album τους το 2019: “Live frome the dark side”, στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποπ και ροκ σκηνής όπως ο Michael Sadler, ο Midge Ure και ο Geoff Tate.

Info: Christmas Theatre, Λεωφ. Βεΐκου (στο ύψος του Άλσους Βεΐκου), 20 Οκτωβρίου στις 21:00.

Lana Del Rey party στην Death Disco

View this post on Instagram

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Το πρώτο Lana Del Rey party στην Ελλάδα διοργανώνεται στην Death Disco στις 20 Οκτωβρίου 2023. Φορέστε τα μπλε τζιν και τα λευκά πουκάμισά σας και περάστε μια μοναδική βραδιά υπό του ήχους της αγαπημένης αυτής καλλιτέχνιδας, που ξεχωρίζει εδώ και χρόνια στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Info: Death Disco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, 20 Οκτωβρίου στις 22:00.

Don’t miss 3ο Αthens Wine and Art Festival 2023

Το 3ο Athens and Wine Art Festival θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής κατά το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου. Λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 80 boutique οινοποιεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερα από 500 κρασιά. Κάποια από αυτά τα οινοποιεία παίρνουν μέρος πρώτη φορά σε έκθεση. Σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ πραγματοποιείται επίσης μεγάλη έκθεση τέχνης με έργα της συλλογής της σχολής σε επιμέλεια Μανώλη Καρτεράκη, ιστορικού Τέχνης και επιμελητή της συλλογής της ΑΣΚΤ.

Info: Α.Σ.Κ.Τ. – Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256, 21 και 22 Οκτωβρίου 11:00 – 13:00 και 13:00 – 20:00.

3o Athens Art Festival

Στις 21-22 Οκτωβρίου 2023 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Art Festival. Δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 2021 στην Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων και το 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, ένα φεστιβάλ που φιλοξένησε συνολικά τη δουλειά περισσότερων από 280 καλλιτέχνες και καλωσόρισε συνολικά πάνω από 8.000 επισκέπτες.

Info: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Beer Factory Festival 2023

Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπύρας με γευσιγνωσία, street food αλλά και πολλά μουσικά δρώμενα με DJ και μπάντες στο ειδικά διαμορφωμένα Beer Music Stage. Με μεγάλη ποικιλία μπύρας, νόστιμο street food και ζωντανή μουσική. Από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου λάτρεις της μπίρας από παντού θα συγκεντρωθούν για να απολαύσουν μια ποικιλία ζύθων και να γιορτάσουν την τέχνη της παρασκευής μπίρας.

Info: Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς και, Ερμού, καθημερινά 12:00 – 00:00.

Have fun!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments