Διεθνή

«Πέρασα μέσα από την κόλαση», λέει η 85χρονη όμηρος της Χαμάς [vid]

«Πέρασα μέσα από την κόλαση», λέει η 85χρονη όμηρος της Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αθήνα 9.84, Η 85χρονη όμηρος Γιοτσεβέντ Λίφσιτς σε συνέντευξη τύπου στο Τελ Αβίβ ανέφερε ότι πέρασε μια κόλαση, περιγράφοντας πώς την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς με μοτοσικλέτες.

«Πέρασα μέσα από την κόλαση», λέει η 85χρονη όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε χθες το βράδυ.

Η 85χρονη όμηρος Γιοτσεβέντ Λίφσιτς σε συνέντευξη τύπου στο Τελ Αβίβ ανέφερε ότι πέρασε μια κόλαση, περιγράφοντας πώς την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς με μοτοσικλέτες.

Λέει ότι την έφεραν στη Γάζα μέσα από μια πύλη, μια διαδρομή που της προκάλεσε μώλωπες στο σώμα της. Υποστήριξε επίσης ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Η Γιοτσεβέντ Λίφσιτς υποστήριξε ακόμη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ξόδεψε δισεκατομμύρια για τον συνοριακό φράχτη – αλλά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη Χαμάς να περάσει.

Περιγράφοντας τις συνθήκες της ομηρίας της υποστήριξε ότι υπήρχε ένας φρουρός για κάθε ένα από τα πέντε άτομα που κρατούνταν όμηροι στην ομάδα της.

Οι απαγωγείς της «φρόντιζαν για κάθε λεπτομέρεια», λέει – συμπεριλαμβανομένων γυναικών που γνώριζαν για τη «γυναικεία υγιεινή».

Ανέφερε ακόμη ότι κοιμόντουσαν σε στρώματα στο πάτωμα στις σήραγγες κάτω από τη Γάζα, ενώ ένας γιατρός ερχόταν να τους επισκεφθεί κάθε δύο με τρεις ημέρες, ενώ τους επισκέφθηκε κάποιος νοσηλευτής και τους έφερε τα φάρμακα που χρειάζονταν.

Ένας αιχμάλωτος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα με μοτοσικλέτα στο δρόμο προς τη Γάζα νοσηλεύτηκε για τα τραύματά του:

«Μας τάιζαν λευκό τυρί και αγγούρι», υποστήριξε ακόμη η 85χρονη που αφέθηκε χθες το βράδυ ελεύθερη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments