Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι ιδανικό για την περίοδο αυτή αφού είναι η εποχή του. Περιέχει βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε και κάλιο μεταξύ άλλων. Επίσης περιέχει φυτοχημικά όπως η ακτινιδίνη η οποία φαίνεται να βοηθά στη διαδικασία της πέψης. Δύο ακτινίδια προσφέρουν 1,6 γρ. πρωτεΐνης μαζί με 4,5 γρ φυτικών ινών.
Μούρα
Τα μούρα, όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι κυρίως γνωστά για τις χαμηλές τους θερμίδες και την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Ωστόσο περιέχουν και ποσά πρωτεΐνης και πιο συγκεκριμένα: 1 φλιτζάνι σμέουρων ή 12 μεγάλες φράουλες προσφέρουν 1,5 γρ. πρωτεΐνης ενώ 1 φλιτζάνι βατόμουρα έως και 2 γρ. πρωτεΐνης!
Κεράσια
Θα περίμενε κανείς ότι ένα φλιτζάνι κεράσια προσφέρουν 1,6 γρ. πρωτεΐνης; Κι όμως είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα (εφόσον αυτή την περίοδο δεν είναι εποχικά φρούτα) μπορούν να εμπλουτίσουν ένα γεύμα με λίγο περισσότερο πρωτεΐνη. Φυσικά είναι περισσότερο γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή. Πιο συγκεκριμένα περιέχουν πολυφαινόλες και καροτενοειδή, στοιχεία τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και επίσης μελετώνται για την συμβολή τους στην περίοδο αποθεραπείας από μία αθλητική δραστηριότητα.