Αθλητισμός

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και το μήνυμα στους ερυθρόλευκους [vid]

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και το μήνυμα στους ερυθρόλευκους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364548] EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν εξαιρετικός στον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν εξαιρετικός στον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” παίζοντας λίγο μπροστά από τον Έσε και τον Καμαρά.

Ο Έλληνας box to box ποδοσφαιριστής, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 22, έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ μέχρι σήμερα σε τρεις διαφορετικές θέσεις, σε αυτές του κεντρικού χαφ, του αριστερού εξτρέμ και του περιφερειακού επιθετικού.

Σε εκείνη που αποδίδει καλύτερα ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι στον άξονα, όπως έπαιξε κόντρα στην αγγλική ομάδα, διότι πρεσάρει ψηλά, κλέβει μπάλες, καλύπτει χώρους, συνεργάζεται καλά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στα χαφ και στις “πτέρυγες” της επίθεσης, είναι καλός τακτικά και έχει τα τρεξίματα για να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις τέτοιου είδους αγώνων.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει αγωνιστεί σε μόλις έντεκα παιχνίδια των “ερυθρόλευκων” στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά, είτε ήταν βασικός είτε ερχόταν από τον πάγκο ως αλλαγή, πρόσφερε πολλά στην πειραϊκή ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της.

Ο Έλληνας άσος πέτυχε το γκολ εναντίον της Γκενκ στο Βέλγιο με το οποίο ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στα play offs του EuropaLeague και είχε σημαντικό ρόλο στις νίκες επί της Γουέστ Χαμ και στα εκτός έδρας ματς με την Τσουκαρίτσκι και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι επιδόσεις του Αλεξανδρόπουλου και η βατή οψιόν

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, ο Αλεξανδρόπουλος σε 85 λεπτά παρουσίας είχε 46 επαφές με την μπάλα, 24/29 (83%) επιτυχημένες πάσες, δύο Key passes, 1/2 επιτυχημένες μακρινές πάσες, 2/3 σουτ στην αντίπαλη εστία, 2/4 επιτυχημένες ντρίμπλες και ένα φάουλ. Μία γεμάτη στατιστική, που τον έφερε ανάμεσα στους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μαζί με τον Φορτούνη, τον Έσε, τον Ροντινέι και τον Πορόζο.

Ο νεαρός κεντρικός χαφ ως γνωστό αγωνίζεται στον Ολυμπιακό δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν τη δυνατότητα της οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του την άνοιξη αντί του ποσού, σύμφωνα με πληροφορίες, των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Μια βατή οψιόν για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, με τον Αλεξανδρόπουλο μέχρι σήμερα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να στείλει την πειραϊκή ΠΑΕ στο ταμείο για να την ενεργοποιήσει, όταν έρθει η ώρα.

Άλλωστε, ο Αλεξανδρόπουλος σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει τα 22, που σημαίνει ότι έχει μεταπωλητική αξία, είναι Έλληνας που παίζει σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ, διαθέτει ποιότητα, έχει “δέσει” πολύ καλά στον Ολυμπιακό με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και είναι διεθνής με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Πηγή: sport24.gr//ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments