Διεθνή

ΟΗΕ: Συνεδριάζει αύριο για την Γάζα

ΟΗΕ: Συνεδριάζει αύριο για την Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Ledevoir.com

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Γάζα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλεντός της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διπλωμάτες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν τη σύγκληση του 15μελούς Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό, μετά και τη διακοπή των επικοινωνιών στο εσωτερικό της Γάζας.

Τα ΗΑΕ ζήτησαν να γίνει ενημέρωση από τον Μάρτιν Γκρίφιθς, τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ και τον Φιλίπ Λαζαρινί, τον επικεφαλής του γραφείου για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι απέφυγε απόψε να διευκρινίσει εάν το Ισραήλ ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις δυνάμεις της.

Όταν ρωτήθηκαν αν το Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση στον θύλακα, το βράδυ της Παρασκευής, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε: «Κάνουμε ό,τι πρέπει για την ασφάλεια των δυνάμεών μας, για όσο πρέπει, προσωρινά ή μόνιμα, για όσο το χρειαζόμαστε και δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο για αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments