Διεθνή

Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της Γάζας – Επλήγησαν 600 στόχοι της Χαμάς [vid]

Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της Γάζας – Επλήγησαν 600 στόχοι της Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: A Palestinian boy reacts next to a burning Israeli vehicle that Palestinian gunmen brought to Gaza after they infiltrated areas of southern Israel, in the northern Gaza Strip October 7, 2023. REUTERS/Mahmoud Issa

Ισραηλινά τανκς βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνολικά, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 600 στόχους της Χαμάς 

Ισραηλινά τανκς βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνολικά, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 600 στόχους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της χερσαίας τους επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίστηκε τη νύχτα, στη «δεύτερη φάση» του πολέμου ανάμεσα στο Ισραλ και τους τρομοκράτες της Χαμάς, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Στους στόχους συμπεριλαμβάνονται χώροι αποθήκευσης όπλων, κρησφύγετων και χώρων συγκέντρωσης, οι IDF εξουδετέρωσαν επίσης δεκάδες μέλη της Χαμάς, ενώ, κατά τις μετακινήσεις τους τη νύχτα οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα διακόπηκαν.  

Εικόνες με άρματα μάχης έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, και με στρατιώτες να υψώνουν τη σημαία του Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας. Μπουλντόζες ανοίγουν δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εικονίζονται άρματα Merkava, συνοδευόμενα από πεζικάριους.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στο Ισραήλ και τους τρομοκράτες της Χαμάς, μπαίνει πλέον στην τέταρτη εβδομάδα. Το απόγευμα, πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και την ανθρωπιστική δυσπραγία των Παλαιστινίων εκεί, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρουν οι Times of Israel.

Οι ΗΠΑ πλέον προειδοποιούν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος επέκτασης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τον Μπάιντεν να ζητά να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι αναγκαίο το Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του από την τρομοκρατία, με τρόπο ώστε να προστατεύονται οι άμαχοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, το Ισραήλ συνέχισε να πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους αμάχους του Παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ειδικότερα, το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους της Πόλης της Γάζας να εκκενώσουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε την Κυριακή ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Πρόκειται για επείγουσα έκκληση», είπε ο Χαγκάρι επιβεβαιώνοντας ότι ο αριθμός των ομήρων από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments