Αθλητισμός

Λιονέλ Μέσι: Πήρε την 8η Χρυσή Μπάλα [vid]

Λιονέλ Μέσι: Πήρε την 8η Χρυσή Μπάλα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Απόλυτος κυρίαρχος, παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας ζωντανός ποδοσφαιρικός «μύθος».

Νικητής της Χρυσής Μπάλας για το 2023 ο Λιονέλ Μέσι, έβαλε το 8ο «διαμάντι» στο ποδοσφαιρικό του στέμμα.

Απόλυτος κυρίαρχος, παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας ζωντανός ποδοσφαιρικός «μύθος». Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 8η φορά στην υπέρλαμπρη καριέρα του τη «Χρυσή Μπάλα» του «France Football» και πρόσθεσε άλλο ένα λαμπερό «διαμάντι», στο ποδοσφαιρικό… στέμμα του. Σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη για τον καλύτερο του κόσμου για το 2023, ο 36χρονος σούπερ σταρ, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη στέψη του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κατέκτησε για 8η φορά τη «Χρυσή Μπάλα» στην 67η «έκδοσή» της, αφήνοντας πίσω του στο βάθρο του νικητή τον Νορβηγό Έρλινγκ Χάαλαντ (2ος) ο οποίος έκανε το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Γάλλο δευτεραθλητή κόσμου με τους «τρικολόρ», Κιλιάν Μπαπέ (3ος).

Σε μία ολόλαμπρη τελετή στο «Théâtre du Châtelet», ο «Pulga» σήκωσε για 8η φορά στα χέρια του τη «Χρυσή Μπάλα», ανεβάζοντας στις τρεις κατακτήσεις τη διαφορά του από έναν άλλον τεράστιο ποδοσφαιριστή, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει κατακτήσει το σχετικό βραβείο 5 φορές. Ο Μέσι κέρδισε μάλιστα το βραβείο στην πρώτη επαγγελματική του χρονιά εκτός Ευρώπης, έχοντας αφήσει την Παρί έπειτα από δύο χρόνια στο «Παρκ Ντε Πρενς» για την Ίντερ Μαϊάμι της αμερικανικής MLS.

«Ντιέγκο, όπου κι αν είσαι αυτό είναι για σένα»

Ο Λιονέλ Μέσι, κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πάτησε ποτέ το πόδι του στα γήπεδα της γης, λίγο μετά την απονομή της 8ης «Χρυσής Μπάλας» στην ολόλαμπρη καριέρα του, δεν ήθελε να πει πολλά. Παρά αφιέρωσε το κορυφαίο ατομικό τρόπαιο του ποδοσφαίρου, στον ανεπανάληπτο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος θα έκλεινε την σήμερα (30/10) 63 χρόνια ζωής. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Θέλω να το μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική Αργεντινής για αυτά που πετύχαμε. Με τον Χούλιαν Άλβαρες, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, τον Λαουτάρο, να το μοιραστώ και με το τεχνικό επιτελείο. Θέλω να πω πολύ καλά λόγια για τον Κιλιάν Μπαπέ, έκανε φοβερή σεζόν, όπως και ο Χάαλαντ… Ήταν εντυπωσιακοί και οι δύο. Σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα πάρουν αυτό το βραβείο και οι δύο. Είμαι τυχερός γιατί έχω βιώσει τέτοιες βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments